Ferrari-upgrades nog niet in Miami: 'Belangrijkste is om betere startpositie te hebben' Formule 1
Formule 1

Ferrari-upgrades nog niet in Miami: 'Belangrijkste is om betere startpositie te hebben'

Ferrari-upgrades nog niet in Miami: 'Belangrijkste is om betere startpositie te hebben'

Het was de eerste keer sinds de start van het seizoen dat we geen Ferrari-coureur op het podium zagen. Bij de Grand Prix van China lukte het het team uit Maranello niet om voorbij de twee auto's van Red Bull Racing en de McLaren van Lando Norris te komen. Volgens velen zou Ferrari in Miami met upgrades moeten komen om een dergelijk tegenvallend resultaat te voorkomen, maar volgens het Italiaanse formu1a.uno heerst er geen haast binnen de Italiaanse renstal.

Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden op de vierde en vijfde plaats na de race op het Shanghai International Circuit. 'We hebben dit weekend het potentieel van de auto niet benut', liet Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur weten na afloop van de race.

China was een ander verhaal

In tegenstelling tot de upgrades die fans graag zouden willen zien in Miami, klinken er ook geluiden dat de tegenvallende prestaties van de SF-24 niet geheel te wijten waren aan het gebrek aan upgrades. Afgelopen weekend streek de Formule-1 voor het eerst in vijf jaar weer neer in China en dat bracht de nodige onzekerheid met zich mee. Geen van de teams had eerder met de nieuwe generatie Formule 1-auto's op het circuit gereden. Daarnaast fungeerde het circuit in Shanghai ook als toneel voor de eerste sprintrace van het 2024-seizoen.

Na de race in China zei ook McLaren-teambaas Andrea Stella dat zijn team het eerste pakket aan upgrades voor de MCL38 in Miami verwacht. De Britse renstal wist in Shanghai Norris op het podium te krijgen. Vasseur heeft eerder aangegeven dat hij vindt dat Ferrari als tweede in het contructeurskampioenschap dichter bij McLaren zit dan bij Red Bull. Het resultaat dat McLaren met Norris in China behaalde, doet dus vermoeden dat problemen met de auto niet alleen maar liggen aan het ontbreken van upgrades. Zo werd Ferrari verrast door het bitumen op het circuit van Shanghai waardoor de verkregen data erg afweken van de simulaties. Ferrari ondervond hierdoor veel problemen op de harde band.

Upgrades in Imola

Volgens het Italiaanse formu1a.uno zou het circuit in Miami niet de juiste omstandigheden bieden voor Ferrari om de upgrades te introduceren. Er wordt al lange tijd gespeculeerd over de upgrades die Ferrari zal uitvoeren. Het pakket aan upgrades zou 'Round07' heten en zou van de SF-24 een '2.0-versie' maken. Zeker na de introductie van vier upgrades voor de RB20 in Suzuka groeit de druk op het Italiaanse team om ook haar auto drastisch te verbeteren.

Het kan wel zo zijn dat het team in Miami een paar kleine updates implementeert. Dergelijke kleinere veranderingen zijn ook toegepast tijdens de raceweekenden in Australië en Japan. Vasseur laat nog niet te veel blijken over wat het plan van de Italiaanse renstal is. Volgens de teambaas liggen de prioriteiten van het Ferrari-team vooral bij het verbeteren van de prestaties in de kwalificatie voor de race. 'Imola-updates? Elke cent werpt zijn vruchten af, zoals ook blijkt uit de gebreken in de kwalificatie. Dit betekent dat welke innovaties we ook brengen, deze een verschil kunnen maken. Het belangrijkste voor ons is om vanuit een betere positie op de grid te starten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws