Marko teleurgesteld na vrije trainingen: 'Wel goed, maar niet op het niveau van Norris' Formule 1
Formule 1

Marko teleurgesteld na vrije trainingen: 'Wel goed, maar niet op het niveau van Norris'

Marko teleurgesteld na vrije trainingen: 'Wel goed, maar niet op het niveau van Norris'

Helmut Marko denkt niet dat de zevende plek van Max Verstappen in de tweede vrije training niets zegt over de performance tijdens de kwalificatie en de race later dit weekend. De wereldkampioen heeft volgens hem nog veel meer achter de hand. 'Het is een mix van meerdere redenen', geeft hij aan bij ORF.

Marko weet wel te vertellen waar Red Bull Racing nu nog tekort komt. 'We verliezen te veel tijd in de langzame bochten, vooral in sector 1 verliezen we bijna drie tienden', vertelt de Oostenrijker, die Verstappen op P7 zag eindigen, achter teamgenoot Sergio Pérez op P3. De adviseur is ook niet zeer te spreken over de long run aan het einde van de sessie. 'We zijn slechter dan tijdens de eerste training, de long run was ook niet bepaald soeverein', aldus Marko.

Red Bull zit momenteel achter Norris

De man van Red Bull ziet echter wel dat zijn team nog steeds een van de beste teams op de baan was. 'Het was nog steeds wel goed, maar niet op het niveau van Norris', legt hij uit. 'We moeten hier zeker nog wat dingen gaan corrigeren', vervolgt de Oostenrijker. Afgezien van de langzame bochten, gaat Marko niet in op de redenen dat zijn renstal het niet geweldig deed. 'Het is een mix van meerdere redenen. We zitten op dit moment in elk geval achter Norris', herhaalt hij.

Het is voor het team van Red Bull nu zaak om de auto te verbeteren voor de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Het is daarbij erg belangrijk dat ze een balans vinden, meent Marko. 'We zullen nu zien of we de juiste balans kunnen vinden', benadrukt hij. 'We moeten onze performance in de snelle bochten weten te behouden, maar zonder veel te verliezen in de langzame bochten', sluit de adviseur van de Oostenrijkse renstal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws