Pérez stoort zich niet aan teamorder voor Verstappen: 'Hij was hier sneller' Formule 1
Formule 1

Pérez stoort zich niet aan teamorder voor Verstappen: 'Hij was hier sneller'

Pérez stoort zich niet aan teamorder voor Verstappen: 'Hij was hier sneller'

Sergio Pérez stoorde zich niet aan het feit dat hij Max Verstappen moest laten passeren in Azerbeidzjan. 'No fighting', hoorde hij toen zijn teamgenoot naderde op Baku City Circuit. De Nederlander had dit weekend meer snelheid, en dan heeft Pérez dus totaal geen problemen met zo'n teamorder, zegt hij bij Sky Sports F1.

'De communicatie met het team verliep niet heel lekker', zo stipt de drievoudig Grand Prix-winnaar eerst een verbeterpunt aan na afloop van de wedstrijd. 'We hadden de pitstraat in moeten duiken tijdens die virtuele safety car', voegt hij daaraan toe. Onder meer Charles Leclerc deed dit wel, en spaarde daarmee kostbare seconden uit.

Pérez' pace zakte in na een ijzersterke openingsfase: 'Ik weet niet wat er gebeurd is', stelt hij daarover. 'Ik denk dat mijn achterbanden te koud waren, Verstappen had daar geen last van.' Vermoedelijk is Red Bull Racing bij de Limburger voor een afstelling gegaan die meer op de race gericht was, terwijl men bij Pérez' kant van de garage zich meer op de kwalificatie richtte.

Zodra Verstappen er voorbij was, en Leclerc voorin weg was gevallen, viel er voor Pérez weinig meer te beleven in de Azerbeidzjaanse straten. George Russell zat ver achter hem, hij kon bijna een extra pitstop maken. 'Er werd mij in die slotfase gevraagd een bepaalde pace te rijden, en dat heb ik toen maar gedaan.'

Teamorder voor Verstappen

Pérez werd verzocht om Verstappen niet te veel weerstand te bieden aan het einde van het rechte stuk, en dat vindt hij begrijpelijk. 'Het was duidelijk dat Verstappen hier sneller was. Hij verdiende de zege. Ik had daar dus totaal geen problemen mee, zo simpel is het', meldt hij. Verstappen meldde na de race dat hij er op eigen kracht langs was gegaan.

Wat had er beter gekund? Pérez weet dat hij in de race veel snelheid miste, en hoopt dat Red Bull dat tijdens het eerstvolgende race-weekend, in Canada, opgelost heeft. 'Op dagen als deze moeten we leren. Hopelijk kunnen we in Canada onze racepace flink verbeteren', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws