Verstappen voerde discussie met Red Bull: 'Ik bleef erop hameren dat we moesten gaan' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen voerde discussie met Red Bull: 'Ik bleef erop hameren dat we moesten gaan'

Verstappen voerde discussie met Red Bull: 'Ik bleef erop hameren dat we moesten gaan'

Max Verstappen heeft opnieuw de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam geschreven. Voor de Nederlander is het alweer de vijfde overwinning op de Red Bull Ring. Veel moeite hoefde hij daar niet voor te doen, want na een paar aanvallen van Charles Leclerc afgeslagen te hebben in de eerste ronde, reed Verstappen van de Monegask weg en kon hij onbedreigd naar de overwinning rijden.

'Ik heb best wel veel genoten', begint Verstappen in gesprek met Viaplay. 'Belangrijkste voor mij was die eerste ronde, om daar eerste te blijven. Ik denk dat dat allemaal op zich wel goed gelukt was. Daarna konden we gewoon onze eigen wedstrijd rijden. De auto was goed en ook goed op de banden ten opzichte van de rest, denk ik. We hadden een iets andere strategie ten opzichte van de meeste teams gedaan, vanwege die virtuele safety car. Maar wat wij deden was prima.'

Verstappen wilde graag naar softs

Vlak voor de laatste ronde ontstond er een discussie tussen Verstappen en zijn team, want hij wilde graag naar de softs om zo nog de snelste ronde binnen te harken voor een extra punt. 'Ze wilden eerst proberen dat ik mijn banden wat ging koelen, maar dat vind ik niet echt een logische strategie. Dus ik bleef een beetje erop hameren dat we gewoon naar binnen moesten gaan.'

En dus ging Verstappen er nog één keer goed voor zitten in die laatste ronde. 'Daarin was het pushen voor de snelste ronde', aldus de Limburger, die daardoor nog niet helemaal doorhad wat voor vreugde er loskwam op de tribunes. 'Maar in de in-lap was het super mooi om zoveel oranje overal te zien en iedereen uit hun dak te zien gaan, dat is echt geweldig', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws