Formule E in Mexico | Wehrlein wint, kleurloze race voor De Vries en tegenvallende Frijns Formule E
Formule E

Formule E in Mexico | Wehrlein wint, kleurloze race voor De Vries en tegenvallende Frijns

Formule E in Mexico | Wehrlein wint, kleurloze race voor De Vries en tegenvallende Frijns

Het Formule E-circus is van Saoedi-Arabië verplaatst naar Mexico. Nyck de Vries wist één van de twee races te winnen en zal dit weekend wederom op jacht gaan naar een overwinning. Ook Robin Frijns kende een goede race in Riyadh. In de tweede race kwam de Nederlander namelijk als tweede over de streep, terwijl De Vries daarin tiende werd. F1Maximaal houdt u in 'Formule E in Mexico' op de hoogte van de meest recente gebeurtenissen in de derde en vierde race Mexico-Stad.

Wehrlein wint, kleurloze race voor De Vries en tegenvallende Frijns

Pascal Wehrlein heeft de ePrix van Mexico gewonnen en heeft daarmee een primeur neergezet voor zijn Formule E-team, Porsche. Het team wist namelijk nog nooit een race te winnen in de elektrische raceklasse. Des te indrukwekkender was het dat het ook nog eens een één-twee werd. Vlak na Wehrlein kwam teamgenoot Andre Lotterer namelijk tevens over de finish.

Nyck de Vries kende een ietwat kleurloos optreden. De Nederlander begon de ePrix vanaf de zesde plek, maar viel al snel terug richting de tiende plek, en belandde daar zelfs nog onder, voor het Formule E-team van Mercedes. Tegen het einde van de race kwam hij wel knap nog terug. Hij baande zich een weg naar P6, maar meer dan dat zat er voor de regerend wereldkampioen niet in.

Voor Robin Frijns verliep de race op exact de tegenovergestelde wijze. Frijns begon de race ijzersterk, knokte zich richting de top drie en lag zelfs heel even op podiumkoers. Tegen het einde van de race zakte zijn pace in, vermoedelijk ook om nog wat batterij te besparen zodat de eindstreep nog te halen was. Hij eindigde achter zijn landgenoot op P7.

De Vries start als zesde aan ePrix, Frijns daarachter als zevende

Nyck de Vries zal de eerste E-Prix van Mexico starten als zesde. André Lotterer was de Nederlander te snel af in een één tegen één duel. Ook Robin Frijns wist zijn tegenstander niet te verslaan, waardoor hij als zevende aan de race zal beginnen. De teamgenoot van De Vries, Stoffel Vandoorne, kwam niet verder dan de achtste startpositie, waardoor Mercedes nog het één en ander goed zal moeten maken in de race.

In het nieuwe kwalificatieformat wisten zowel Edoardo Mortara als Pascal Wehrlein door te stomen naar de finale. Laatstgenoemde wist uiteindelijk poleposition op zijn naam te zetten, terwijl Mortara in een spin over de finish kwam. Toch wist hij wel een tijd te noteren van 1:07.373, maar dat was niet snel genoeg voor de eerste startplek. Wehrlein kroop er nog onderdoor met een tijd van 1:07.100, en mag de eerste race dus beginnen vanaf pole.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws