Bleekemolen ziet Verstappen de wereldtitel liever op zondag pakken Opinie
Opinie

Bleekemolen ziet Verstappen de wereldtitel liever op zondag pakken

Bleekemolen ziet Verstappen de wereldtitel liever op zondag pakken

Max Verstappen kan komende zaterdag al zijn derde wereldtitel in de Formule 1 grijpen. De coureur van Red Bull Racing heeft in de sprintrace aan drie punten genoeg om de teamgenoot Sergio Pérez op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Jeroen Bleekemolen vindt dat een kampioenschap eigenlijk niet op zaterdag moet worden beslist.

Verstappen steekt er in 2023 met kop en schouders bovenuit. Na een sterk begin kon Pérez nog even in het spoor van de tweevoudig wereldkampioen blijven, maar al snel werd duidelijk dat Verstappen toch een paar maatjes te groot was. Inmiddels is de voorsprong al opgelopen naar 177 punten en Verstappen kan in Qatar de wereldtitel op zaterdag na de sprintrace al veiligstellen. Bleekemolen vindt dat dit eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn en hij doet een suggestie, die hij wel schappelijk vindt.

'Ik vind sprintraces leuk, omdat er voor ons kijkers een extra race is. We hebben nu twee op zichzelf staande wedstrijden zijn en dat maakt het voor mij nog leuker. Maar het moet wel echt een moment zijn, waarop iemand kampioen wordt en dat is mooier op de zondag', zegt Bleekemolen in de podcast Formule 1 Paddockpraat. 'Als je punten geeft voor pole en je wordt daardoor kampioen op zaterdag, dan zou ik het prima vinden.'

Succes Red Bull is succes Verstappen

In zestien races wist Verstappen maar liefst dertienmaal als eerste de eindstreep te passeren. Dat Red Bull in 2023 aan een ongelooflijk seizoen bezig is, kan voor een groot deel op het conto van de regerend wereldkampioen worden geschreven. 'Ja, dat moet gewoon ook onderkend worden', vindt Bleekemolen. 'Je kunt zijn prestaties afzetten tegen Pérez, dat is natuurlijk het makkelijkst. Hij staat tweede in het kampioenschap, maar hij ligt niet eens zo ver voor op de nummer drie', aldus Bleekemolen.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws