Herbert oneens met keuze voor Ricciardo: 'Lawson heeft stoeltje voor 2024 verdiend' Opinie
Opinie

Herbert oneens met keuze voor Ricciardo: 'Lawson heeft stoeltje voor 2024 verdiend'

Herbert oneens met keuze voor Ricciardo: 'Lawson heeft stoeltje voor 2024 verdiend'

Johnny Herbert is van mening dat AlphaTauri een verkeerde keuze heeft gemaakt door Daniel Ricciardo boven Liam Lawson te verkiezen voor 2024. Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft namelijk niet Ricciardo, maar Lawson de toekomst. De 59-jarige Herbert verwacht in de komende jaren dan ook veel van de Nieuw-Zeelander.

AlphaTauri maakte tijdens het Grand Prix-weekend in Japan bekend dat Yuki Tsunoda en Ricciardo in 2024 de kleuren van het Italiaanse team zullen verdedigen. Lawson, die als vervanger van de geblesseerde Ricciardo een uitstekende indruk achterliet, moet genoegen nemen met een rol als reserverijder. Herbert begrijpt niet waarom AlphaTauri niet één van de stoeltjes voor 2024 aan de Nieuw-Zeelander heeft toegekend.

'Ik bent het niet eens met de keuze van AlphaTauri om Ricciardo volgend jaar weer in te laten stappen', zegt Herbert bij Motor Sport magazine. 'Heeft hij de toekomst? Nee, Liam wel. Ik snap dat Daniel (Ricciardo, red.) geen behoorlijke kans heeft gehad voordat hij zijn hand brak, maar hij heeft me sinds zijn rentree nog niet kunnen overtuigen. Liam wel, hij heeft iets speciaals. Ik denk dat Lawson en Tsunoda het rijderspaar van AlphaTauri had moeten zijn. Het is per slot van rekening een team dat bedoeld is om talenten voort te brengen', aldus Herbert.

Herbert onder de indruk van Lawson

Met een negende, een dertiende en twee elfde plaatsen kan Lawson van een prima F1-debuut spreken. Vooral met de P9 die hij in Singapore behaalde, oogstte hij veel lof. Ook Herbert staat versteld van de Nieuw-Zeelander. 'Ik ben onder de indruk van wat ik van Liam (Lawson, red) heb gezien, omdat hij zich in zeer korte tijd heeft kunnen aanpassen aan de Formule 1', zegt de voormalig coureur van onder meer Bennetton.

'Wat ik leuk vind, is dat hij in staat is om meteen te leveren. Het komt eigenlijk zelden voor dat iemand voor het eerst instapt en doet wat we eigenlijk van hem verwachten. Lawson heeft laten zien te kunnen presteren onder druk, want hij moest bewijzen dat hij het waard is het stoeltje te behouden. Hij heeft niet de luxe gehad om zich te settelen. In Singapore, op wat volgens de meeste coureurs zowel fysiek als mentaal het moeilijkste circuit op de kalender is, was hij erg indrukwekkend en scoorde hij zijn eerste punten in zijn derde Grand Prix. Ik heb het gevoel dat Liam de leiding bij AlphaTauri al heeft overgenomen. Hij heeft wat mij betreft een stoeltje voor 2024 verdiend', sluit Herbert af.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws