Coronel komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Niet normaal wat hij momenteel laat zien' Opinie
Opinie

Coronel komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Niet normaal wat hij momenteel laat zien'

Coronel komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Niet normaal wat hij momenteel laat zien'

Max Verstappen veroverde afgelopen weekend in Canada alweer de 41ste Grand Prix-zege uit zijn carrière en daarmee evenaarde de Red Bull Racing-coureur Ayrton Senna. Na de dominantie van de regerend wereldkampioen was het ook slechts een kwestie van tijd voordat Verstappen op gelijke hoogte zou komen met de Braziliaanse F1-grootheid. Tom Coronel zag het aankomen, maar de manier waarop de tweevoudig wereldkampioen het doet, is indrukwekkend.

Verstappen reed op het Circuit Gilles Villeneuve opnieuw onbedreigd naar de zege en de Nederlander boekte daarmee alweer zijn zesde zege van het seizoen. Een indrukwekkend aantal, maar nog specialer was dat hij met zijn 41ste overwinning het aantal van Senna evenaarde. In de huidige vorm waarin Verstappen en Red Bull momenteel verkeren, was het volgens Coronel ook slechts een kwestie van tijd voordat dit ging gebeuren.

'Ja, ik verwachtte het wel', begint de 51-jarige Coronel in de podcast Paddockpraat van Formule 1 Magazine. 'Maar het is het gemak waarmee hij het doet, hoe hij praat, de overcapaciteit die hij heeft, gewoon de hele race controleren. Ik vind dat wel serieus knap, want je hebt toch negentien andere mensen in je nek hijgen, die niets anders willen dan jou onttronen. Dan blijf ik het knap vinden dat hij zo constant blijft scoren.'

Vergelijking met Pérez

Voor de mensen die roepen dat het niet zo'n prestatie is om te winnen in de RB19, heeft Coronel wel een boodschap. 'Het is echt niet normaal wat hij momenteel laat zien. En dan kan je zeggen: ja, maar hij zit in de beste auto. No way, kijk maar eens naar het verschil met Pérez. Het lijkt alsof het alleen maar groter aan het worden is', zegt Coronel lachend. Het vertrouwen is momenteel groot en Verstappen is de rust zelve. 'En dat gaat alleen maar erger worden', aldus Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws