Duitse autosportlegende: 'Verstappen is zonder enige twijfel de beste' Opinie
Opinie

Duitse autosportlegende: 'Verstappen is zonder enige twijfel de beste'

Duitse autosportlegende: 'Verstappen is zonder enige twijfel de beste'

Voormalig coureur Hans-Joachim Stuck heeft zich in gesprek met Speedweek lovend uitgelaten over de prestaties van Max Verstappen. Volgens de meervoudige Le Mans-winnaar is Verstappen momenteel de beste coureur. Stuck ziet ook dat Leclerc bij Ferrari een moeilijke start van het seizoen kent, maar twijfelt er niet over dat dit van tijdelijke aard is.

Stuck was zelf in de jaren zeventig actief in de Formule 1, waarin hij twee keer het podium mocht bezoeken. Na zijn Formule 1-carrière toonde de Duitser zijn veelzijdigheid door eerst drie keer de 24 Uur van Le Mans winnend af te sluiten, in twee verschillende klasses. Vervolgens was Stuck ook in de DTM actief en ook hier wist hij de titel te pakken in 1990. De nu 72-jarige Duitser is nog steeds fanatiek fan van de koningsklasse van de autosport en heeft mooie woorden voor leeftijdsgenoten Max Verstappen en Charles Leclerc.

Regerend wereldkampioen Verstappen mag op veel lof rekenen van de Duitse legende, maar volgens Stuck is de Limburger nog niet verzekerd van zijn derde titel. 'Je kan altijd uitvallen, dat kan zo gebeurd zijn. Als het op rijden aankomt is hij echter zonder enige twijfel de beste in het startveld. Hij heeft toch net dat beetje meer dan alle anderen. Natuurlijk is hij niet alleen de beste coureur, maar hij beschikt met de Red Bull-auto ook over de beste auto, dat moet je ook beseffen. Die combinatie is momenteel onverslaanbaar.'

Verstappen sloot al in 2016 aan bij het Oostenrijke Red Bull, maar moest jarenlang toezien hoe Mercedes de prijzen mocht verdelen. Sinds 2021 beschikt Red Bull over topmateriaal, ziet ook Stuck: 'Red Bull Racing doet het verdomd goed. Ze hebben hem (Verstappen, red.) echt van een uitstekende auto voorzien. En Verstappen kan dat perfect, hij maakt geen fouten. Dat is sensationeel, petje af.'

Geen zorgen over Leclerc

Ferrari-coureur Charles Leclerc noemde eerder zijn seizoenstart de slechtste uit zijn leven. De Monegask viel in de openingsrace uit met technische problemen, waarna hij in de tweede race van het seizoen in Saoedi-Arabië al een gridstraf voor zijn kiezen kreeg. De zes punten die hij ontving voor zijn zevende positie zijn de enige punten die hij tot nu toe gepakt heeft. Afgelopen raceweekend in Australië kwam Leclerc al in de openingsronde in aanraking met Lance Stroll, waarna hij zijn race niet meer kon vervolgen.

Stuck maakt zich geen zorgen over Leclerc: 'Het is een fase. Soms gaat alles goed, soms gaat alles fout. Dat heeft vaak met geluk te maken. Leclerc komt wel weer sterk terug. We weten allemaal dat hij goed kan rijden. Ik zou me geen zorgen om hem maken. Het kan alleen maar beter gaan', aldus de drievoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws