Herbert: 'Perez heeft de ervaring die je nodig hebt in de strijd tegen Verstappen' Opinie
Opinie

Herbert: 'Perez heeft de ervaring die je nodig hebt in de strijd tegen Verstappen'

Herbert: 'Perez heeft de ervaring die je nodig hebt in de strijd tegen Verstappen'

Johnny Herbert is van mening dat Sergio Perez het in zich heeft om naar wens te presteren bij Red Bull Racing. De Mexicaan heeft al tien jaar ervaring in de koningsklasse van de autosport en precies die ervaring is volgens de voormalig Lotus-coureur een belangrijke voorwaarde om je staande te houden naast Max Verstappen.

'De ervaring die hij opgedaan heeft in de Formule 1 spreekt in zijn voordeel. Al vroeg bouwde hij een reputatie op van dat hij het beste uit de banden kan halen en in zijn tijd bij Sauber liet hij dat al zien', stelt Herbert, die bij de In the Fast Lane-podcast kost terugblikt op de eerste jaren van de voormalig Racing Point-man in de Formule 1.

Perez maakte in 2013 de overstap naar McLaren waarmee hij elfde in het kampioenschap werd. Herbert: 'In die periode liep het allemaal gewoon niet zoals hij graag wilde, maar daarna heeft hij zijn carrière prachtig herbouwd bij Force India (nu Racing Point, red.).'

'Hij is gegroeid, met zijn zelfvertrouwen zit het goed en hij haalt altijd het optimale uit de auto. Waar zich een mogelijkheid voordoet, haalt Perez altijd punten', weet Herbert, die enthousiast is over de enkelvoudig Grand Prix-winnaar. Volgens de Brit verdient Perez het stoeltje bij Red Bull Racing.

Perez tegen Verstappen

In 2021 zal Perez het op moeten nemen tegen Verstappen. Herbert, die ook een hoge pet op heeft van de Nederlander, denkt dat Perez het in zich heeft om hem het vuur aan de schenen te leggen: 'Zijn grote hoeveelheid ervaring heeft zijn karakter verstevigd, en dat heb je nodig als je het in een topteam tegen iemand als Verstappen op moet nemen.'

'Die rijdt namelijk elke keer dat hij in de auto stapt een snaarstrakke pace. Perez kan zijn ervaring meenemen en hopelijk leveren wat er van hem verwacht wordt', concludeert de Sky Sports-analist. Of Perez het in zich heeft om de Limburger ook daadwerkelijk te verslaan, laat Herbert buiten beschouwing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws