Mol kraakt één coureur helemaal af: 'Hij heeft zichzelf ongewenst gemaakt' Opinie
Opinie

Mol kraakt één coureur helemaal af: 'Hij heeft zichzelf ongewenst gemaakt'

Mol kraakt één coureur helemaal af: 'Hij heeft zichzelf ongewenst gemaakt'

De analisten van het Ziggo Sport Race Café nemen de geruchten over de rijdersmarkt door, maar twijfelen of één coureur een plekje op de grid verdiend. Vooral Mol is niet echt enthousiast over deze coureur, die naar zijn idee de verkeerde uitstraling heeft en zich ook niet correct positioneert op de sociale kanalen. Volgens Plooij zal Carlos Sainz ook snel beslissen waar hij heen gaat.

De rijdersmarkt is dit jaar ontzettend beweeglijk en dat begon al vroeg. Voorafgaand aan het 2024-seizoen maakte Lewis Hamilton bekend naar Ferrari te verkassen in 2025, waardoor Carlos Sainz geen stoeltje meer had en dus op zoek is naar een nieuwe werkgever. Waar Sainz heen gaat, houdt de paddock al een tijdje bezig. Red Bull Racing zou een optie zijn, maar nu Sergio Pérez bij heeft getekend is die deur dicht. Mercedes lijkt steeds minder reëel te worden. Williams en Audi lijken momenteel over te blijven, waarbij Williams de grootste kanshebber is. 'Sainz gaat voor Silverstone beslissen wat hij gaat doen', deelt Plooij aan tafel bij Ziggo Sport.

'Bottas is opeens in gesprek met Alpine. Dan gaat Ocon naar Sauber in de plaats van Haas, maar als Doohan dan naar Alpine gaat, dan gaat Bottas naar Haas', somt Plooij op. Mol kijkt raar op van het nieuws over Bottas. Presentator Rob Kamphues vraagt waarom. 'Hij zegt zelf dat hij overal in gesprek is, maar hij heeft zichzelf op ongewenste wijze ongewenst gemaakt', zegt de 62-jarige. 'Hij laat zich alleen maar fotograferen in zijn blote reet, hij zit een beetje bier te drinken met zijn vrouw. Dan doet hij mee aan wielerwedstrijden, waar hij op zijn minst wel wint', gaat Mol verder. 'Als je teambaas bent, wil je natuurlijk iemand hebben die 88 uur per week in de sportschool zit.'

'Briatore heeft wellicht interesse in Schumacher'

Robert Doornbos vindt het niet helemaal eerlijk wat Mol zegt. 'Het is ook maar net wat je deelt op de socials', relativeert Doornbos. 'Max laat ook niet zien dat hij drie dagen geleden nog in een club stond in Saint-Tropez', lacht hij. Verstappen heeft echter een zitje bij een topteam, en Bottas niet. Hoe dan ook rolt het balletje van de rijdersmarkt op die manier, denkt Plooij. 'Sainz gaat naar Williams, en Doohan heeft die test in Zandvoort goed gedaan', gaat hij verder. 'Op 4 juli gaat hij testen met Schumacher op Paul Ricard', vult Mol aan.

Daar wil Alpine testen hoe snel Mick Schumacher is, die dit jaar in de Hypercar van Alpine rijdt. 'De Alpine-jongens zijn wel gecharmeerd van Schumacher en nu Flavio (Briatore, red.) daar zit, wil hij ook wel weer wat met een Schumacher doen', denkt Mol. 'Jean Todt zei laatst, wat me niet verbaasde, dat hij vond dat Schumacher beter was dan de helft van de grid. Ik denk dat het omgekeerde waar is', haalt Mol zijn schouders op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws