Vasseur maakt zich alles behalve druk om Ferrari: 'Het is geen drama' Formule 1
Formule 1

Vasseur maakt zich alles behalve druk om Ferrari: 'Het is geen drama'

Vasseur maakt zich alles behalve druk om Ferrari: 'Het is geen drama'

Nadat de race van Ferrari in Canada uitliep op een dubbele DNF was het van groot belang dat het Italiaanse team zich in Barcelona van haar beste kant zou laten zien. De twee Ferrari-coureurs eindigden in de punten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Carlos Sainz en Charles Leclerc maakten kort contact en vervolgens raakte Sainz door toedoen van Hamilton ook nog kort van de baan. Geen glansrijk weekend voor de Italianen, dus. Teambaas Frédéric Vasseur maakt zich alleen niet echt druk.

Tegenover Sky Sports vertelt Vasseur dat hij überhaupt niet had verwacht dat de race in Barcelona een makkelijke ging zijn voor het team. 'Ik was ervan overtuigd dat het moeilijk ging zijn om in te halen en ons goed te positioneren. En dat was zo', vertelt hij. Vasseur beschouwt de race alleen niet als mislukking. 'Als we iets hadden gemist was dat eerder gisteren het geval dan vandaag. Vandaag probeerden we verschillende strategieën uit met de auto's. We hebben bijna alles geprobeerd.'

Geen drama-scenario 

Wat de race voor Ferrari volgens Vasseur beter had kunnen maken, was als hij net iets langer zou zijn geweest. 'Aan het einde van de race hadden we nog een extra ronde nodig gehad om Russell te pakken', vertelt de Fransman. George Russell eindigde uiteindelijk op de vierde plek. Leclerc en Sainz op respectievelijk de vijfde en zesde plaats. 'Het is wat het is', voegt Vasseur nog toe.

Vroeg in de race wilde Sainz Leclerc inhalen in bocht 14. Bij die inhaalactie van Sainz raakten de twee Ferrari's elkaar kort waardoor de voorvleugel van de auto van de Monegask enigszins beschadigd raakte. Over de boordradio liet Leclerc luid en duidelijk weten niet gediend te zijn van de actie van de Spanjaard. Op zijn beurt liet Sainz na afloop van de race weten dat hij vindt dat Leclerc te vaak iets te klagen heeft. Leclerc was ervan overtuigd dat het incident het team punten heeft gekost. Vasseur denkt van niet. 'We hebben ook andere situaties gezien tijdens de race waarbij we een of twee seconden verloren.'

Onderaan de streep kwam Leclerc 22 seconden later binnen dan racewinnaar Max Verstappen. Die cijfers doen Vasseur niet heel veel. Er is geen haar op zijn hoofd die eraan twijfelt of het team nog wel meedoet in de strijd om overwinningen. 'Het gaat maar om twee tienden. Twee tienden of twee en een halve tiende. Als je dan nagaat dat er ook verkeer is, zit je op twintig seconden. Het is geen drama', zegt hij. 'We hebben aan het begin van het seizoen en met name in de afgelopen vijf races gezien dat je positie op de baan cruciaal is. Als je in verkeer terecht komt, moet je het doen met de snelheid van degene voor je. Daar moeten we op de zaterdag aan gaan werken', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws