Verstappen: 'Ik denk niet dat we de kracht hebben om nog bij Mercedes weg te trekken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen: 'Ik denk niet dat we de kracht hebben om nog bij Mercedes weg te trekken'

Verstappen: 'Ik denk niet dat we de kracht hebben om nog bij Mercedes weg te trekken'

Max Verstappen denkt niet dat Red Bull Racing de kracht nog heeft om weg te trekken bij Mercedes. In de resterende races van het F1-seizoen moet hij een voorsprong van zes punten verdedigen, en dat zal lastig zijn. Ook geeft hij aan dat zijn crashes met Lewis Hamilton in 2021 vervelend waren, maar dat het enorm meevalt met hoe hevig de rivaliteit is tussen de Brit en hemzelf. Hij heeft zich al over de ongelukken heen gezet.

Is Verstappen in staat titelconcurrent Hamilton de rest van het jaar het leven zuur te maken? 'Ik hoop het', reageert hij, met een stuk minder zelfvertrouwen dan voorheen, tegenover Independent. 'Ik denk niet dat we de kracht hebben om nog bij Mercedes weg te trekken', moet hij vervolgens toegeven. Waar Mercedes aan kracht gewonnen heeft de afgelopen wedstrijden, lijkt Red Bull juist wat vorm kwijtgeraakt te zijn.

Daarom weet Verstappen dat het geen eitje wordt om zijn magere voorsprong te verdedigen. Verdedigen, dat is precies wat de Limburger verwacht in de laatste zes ronden van het F1-seizoen te doen: 'Het wordt een defensief slot in de zin van dat ik mijn WK-leiding niet meer uit handen mag geven. Mercedes was de afgelopen races ijzersterk en wij moeten terugslaan.' Van Red Bull moet dus nog steun komen om de 2021-titel definitief over de streep te trekken.

Lukt dit hem aan het einde van het jaar dan zal hij daar uiteraard zeer tevreden mee zijn, maar hij benadrukt nog maar eens dat hij er niet wakker van ligt als het hem niet lukt: 'Het zou een geweldige prestatie zijn. Als kind droomde ik ervan om de Formule 1 te bereiken en een wereldtitel te winnen, maar het zou verkeerd zijn als dat de wereld voor mij zou veranderen.' Zijn geluk valt of staat dus niet met het winnen van de F1-wereldtitel.

Verstappen relativeert titelstrijd met Hamilton

Ook laat hij zich uit over de titelstrijd die hij voert met Hamilton. In deze titelstrijd kwamen de heren tweemaal in aanraking, in Groot-Brittannië en Italië. 'We hebben wat aanvaringen gehad en waren niet heel blij met elkaar', weet de 24-jarige. 'Een paar races later zitten we echter weer bij de persconferentie en lachen we samen. Zo gaat het in de racewereld.' No hard feelings, lijkt Verstappen dus aan te geven bij het Britse medium.

Waarom lijkt het dan alsof de heren elkaar toch veel kwalijk nemen? Er wordt in de media veel aandacht gegeven aan misschien wel het spannendste titelgevecht van deze eeuw. 'Veel mensen kijken naar je en beoordelen daarop de rivaliteit', zo verklaart Verstappen de tendens rondom zijn relatie met Hamilton. 'Uiteindelijk is het echt lang zo erg niet. Niemand wil crashen in een race, maar helaas gebeuren dit soort dingen gewoon. In het karten heb je dit al en in de F1 ook.'

'We kennen allemaal wel momenten dat het niet zo lekker loopt met iemand, we zijn allemaal mensen. We zetten ons er overheen en gaan door', concludeert hij. Zijn aanvaring met de zevenvoudig wereldkampioen op Silverstone heeft hem echter wel 25 WK-punten gekost, wat aan het einde van het jaar het verschil zou kunnen zijn in de titelstrijd.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws