Van de Grint na dominante race Verstappen: 'Meer genoten van Mathieu' Opinie
Opinie

Van de Grint na dominante race Verstappen: 'Meer genoten van Mathieu'

Van de Grint na dominante race Verstappen: 'Meer genoten van Mathieu'

Kees van de Grint heeft afgelopen weekend meer genoten van het optreden van wielrenner Mathieu van der Poel, die Parijs-Roubaix op overtuigende wijze op zijn naam schreef, dan van de dominante race van Max Verstappen op Suzuka. De voormalig bandenexpert van Bridgestone heeft daar een hele duidelijke reden voor.

Afgelopen weekend schreef Verstappen de Grand Prix van Japan voor de derde achtereenvolgende keer op overtuigende wijze op zijn naam. Met zijn zege sloeg de Red Bull Racing-coureur keihard terug na zijn baalweekend in Australië. Op dezelfde dag reed ook Van der Poel de concurrentie in de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix volledig op een hoop. Beide heren domineerden in hun sport, maar desgevraagd stelt Van de Grint meer te hebben genoten van Van der Poel dan van Verstappen.

'De race was natuurlijk niet spannend, maar wel interessant', begint de Viaplay-analist in het programma In de Slipstream. 'Eén van de redenen waarom ik zo snel kon antwoorden, is: je hebt Verstappen toch nauwelijks gezien? En je hebt Van der Poel geweldig zien rijden. Verstappen heeft absoluut ook geweldig gereden, maar we hebben het niet gezien', verklaart Van de Grint zijn keuze voor Van der Poel.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

Van de Grint na dominante race Verstappen: 'Meer genoten van Mathieu'
Verstappen liet afgelopen weekend geen spaan heel van de concurrentie, maar Van de Grint genoot desondanks meer van de prestatie van wielrenner Van der Poel.

'Waar was de DRS?'

Ook tafelgenoot Allard Kalff spreekt vervolgens zijn bewondering uit voor de wielrenner, die een week geleden ook al de sterkste was in de Ronde van Vlaanderen. 'Die Mathieu van der Poel gaat gewoon 260 kilometer fietsen en heeft een topsnelheid die ik niet eens haal als ik bergaf ga en de wind en de zon in de rug heb', steekt Kalff zijn ontzag voor Van der Poel niet onder stoelen of banken. 'En dan fietst hij iedereen eruit. Hij zegt zestig kilometer voor het einde gewoon: het was gezellig hè, ik ga vast. Hij komt aan, heeft gedoucht en is helemaal klaar. Hij heeft al op het podium gestaan als de nummer twee binnenkomt. Dat is toch ongeëvenaard', komt Kalff superlatieven tekort.

'Ik zat eigenlijk te kijken, toen hij ontsnapte, waar de DRS was', voegt Van de Grint, om de schakel naar F1 weer te maken, lachend toe. 'De man ging er zo snel vandoor, het was een schitterend beeld. Maar dat neemt niks weg van (de prestatie van) Max (Verstappen, red.), maar we hebben Max ook niet gezien. Hij heeft ook geweldig gereden, maar ik heb hier meer van genoten.'

Overeenkomsten Verstappen en Van der Poel

Hoewel de beide heren een andere topsport beoefenen, heeft het tweetal ook veel overeenkomsten, zo concluderen Van de Grint en Kalff. Zowel Verstappen als Van der Poel heeft een vader die dezelfde sport beoefende en Kalff ziet nog een gelijkenis. 'Ze zijn allebei geboren in België hè.' Van de Grint haakt daar vervolgens op in. 'Ik hoorde van de week een Belgische presentatrice weliswaar zeggen dat hij (Van der Poel, red.) eigenlijk een halve Belg is en toen moest ik denken: goh, ik ken er nog één', doelt de voormalig bandenexpert op Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws