Voormalige Stig komt met stevig statement: 'Hamilton moet niet zo huilen' Opinie
Opinie

Voormalige Stig komt met stevig statement: 'Hamilton moet niet zo huilen'

Voormalige Stig komt met stevig statement: 'Hamilton moet niet zo huilen'

Perry McCarthy, voormalig Formule 1-coureur, vindt dat Lewis Hamilton weinig recht van spreken heeft als de 39-jarige Brit het gebrek aan steun aan de kaak stelt. McCarthy is zelf van bescheiden komaf, maar werkte zich toch op naar de Formule 1. Een groot verschil, vindt McCarthy zelf, met Hamilton, die van jongs af aan al steun van McLaren kreeg.

McCarthy wist zijn droom in 1992 te verwezenlijken, door ondanks het gebrek aan budget, toch een stoeltje te krijgen bij Andrea Moda. Het team bleek echter behoorlijk oncompetitief te zijn, en McCarthy kon zich in elf pogingen tijd dan ook niet te kwalificeren voor een Grand Prix, mede omdat hij doorgaans maar enkele ronden mocht rijden. Andrea Moda verdween al snel weer via de achterdeur uit de Formule 1, en McCarthy kreeg geen nieuwe kans meer om te racen. Wel mocht de Brit testen voor Benetton en Williams. Later kreeg McCarthy bekendheid door op te treden als de Stig in het programma Top Gear.

'Lewis moet niet zo huilen om het gebrek aan steun', valt McCarthy meteen met de deur in huis bij Essentially Sports. 'Hij heeft namelijk iets waar de meeste mensen alleen maar over kunnen dromen. Hij werd namelijk al van jongs af aan gesteund door Ron Dennis, het hoofd van McLaren, die in hem geloofde.' Hamilton kreeg daardoor in de opstapklasses doorgaans een plekje bij de topteams, maar betaalde het vertrouwen ook ruimschoots terug, met een wereldtitel in 2008, de enige titel die McLaren deze eeuw pakte.

Hamilton heeft geen recht van spreken

Dat Hamilton getalenteerd is, trekt McCarthy dan ook niet in twijfel. 'Hij heeft dat vertrouwen altijd beloond, want Lewis is en was briljant. Lewis kreeg een kans, en greep die kans met elk beetje van zijn ziel aan, dus hij betaalde het vertrouwen terug, maar Lewis moet niet zoveel praten over het gebrek aan kansen', aldus McCarthy, die vindt dat Hamilton op dit gebied geen recht van spreken heeft. Hamilton zet zich als bekendheid graag in om verandering teweeg te brengen op bepaalde fronten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws