'Pirelli is altijd al relatief gevoelig geweest voor zijwaartse botsingen' F2 & F3
F2 & F3

'Pirelli is altijd al relatief gevoelig geweest voor zijwaartse botsingen'

'Pirelli is altijd al relatief gevoelig geweest voor zijwaartse botsingen'

Jack Aitken zegt nog niet zeker te weten wat zijn zware crash met Luca Ghiotto in Rusland heeft veroorzaakt. De Campos Racing-coureur kwam tijdens de Formule 2-race in Sochi in contact met de Hitech Grand Prix-auto van Ghiotto, waardoor zij beiden hard in de muur belandden. De rode vlag werd vrijwel meteen gezwaaid en de race werd beëindigd.

'We hebben bandenspanningscontrolesystemen op de auto', legt Aitken uit aan Peter Windsor op YouTube. 'Hoewel die niet 100 procent betrouwbaar zijn, is er niets dat erop wijst dat de banden spanning verloren voordat ik Luca raakte.' De reservecoureur van Williams zegt dat het wel eens een ongelukkige hoek van de auto kan zijn geweest.

'De rechterkant van de auto is in die hoek zo geladen dat een kleine aanraking voldoende zou zijn geweest om iets aan de achterkant te breken', vertelt hij. 'Dan verlies je de juiste hoogte. Je kunt ook zien dat er veel rook van de vloer komt. Daardoor dacht ik dat het misschien gewoon een ongelukkige hoek was.'

Aitken: 'Dan zou het spectaculairder zijn geweest'

De Brit weet ook niet zeker of het aan de achttien inch-velg ligt waarmee de Formule 2 rijdt. 'Pirelli is altijd al relatief gevoelig geweest voor zijwaartse botsingen', vertelt hij. 'Een aanraking van de voorvleugel of de zijwand tegen de band kan al genoeg zijn om hem te scheuren en dan heb je meteen een lekke band.' Dat ligt niet specifiek aan de nieuwe band, denkt Aitken.

Aitken: 'Mijn nek kreeg nogal een klap'

Beide coureurs stapten na de zware crash zelfstandig uit de auto, maar zijn wel gecheckt in het medisch centrum. 'Ik voel nog een klein beetje pijn', zegt Aitken. 'Door de adrenaline kom je een heel eind, maar ik ben wel nagekeken, net als Luca. Ze hebben niets opgepikt, maar mijn nek kreeg nogal een klap.' De grootste klacht van de Brit na afloop van de crash was wat pijn aan zijn hand.

De zware crash van Aitken en Ghiotto

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws