Red Bull-junioren vinden massaal onderkomen in de F2 en F3 F2 & F3
F2 & F3

Red Bull-junioren vinden massaal onderkomen in de F2 en F3

Red Bull-junioren vinden massaal onderkomen in de F2 en F3

Red Bull heeft een aantal flinke knopen doorgehakt met betrekking tot haar junioren. Helmut Marko heeft niet stilgezeten, want hij mocht in één keer aankondigen dat vijf junioren onderkomen gevonden hebben in de Formule 3 en Formule 2. Onder deze heren vallen Dennis Hauger, Formule 3-kampioen van 2021, en Jehan Daruvala, die beiden in de F2 zullen uitkomen.

De regerende F3-wereldkampioen wordt dus beloond voor zijn uitstekende seizoen in de juniorenklasse. Marko gaf al aan dat hij de stap zou zetten naar de F2, maar met welk team dit zou zijn, was nog niet duidelijk. Inmiddels is bekend dat hij met Prema in zee gaat. Medejunior Daruvala zal uitkomen voor Carlin, waar hij vorig jaar zevende mee werd.

Hauger heeft gereageerd op het nieuws van zijn overstap: 'Mooi om ook in 2022 met Prema samen te kunnen werken. We kenden in 2021 (in de F3, red.) een mooi jaar waarin we geweldig samenwerkten. Daar heb ik ontzettend van genoten. Ik ben blij dat ze in mij blijven geloven en ik wil er weer net zo hard tegenaan als afgelopen seizoen.'

Bekende namen in F2

Verder zien we nog twee bekende namen terug in de F2. Liam Lawson verreed er in 2021 namelijk al zijn debuutseizoen, terwijl ook Juri Vips zijn eerste volledige F2-seizoen voltooide dat jaar. Deze twee heren blijven actief in de sport, en worden vergezeld door Ayumu Iwasa, die tevens de overstap maakt van de F3 naar de Formule 2.

Lawson kwam vorig jaar uit voor Carlin, maar zal dat volgend jaar doen voor Hitech GP. Vips, die vorig jaar voor Hitech uitkwam, blijft bij zijn team en daarmee heeft Hitech dus twee Red Bull-junioren onder haar hoede. Iwasa werkte samen met Hitech in de F3, maar zal in de Formule 2 voor het Franse DAMS uitkomen.

Opmerkelijk is dat er een naam op het lijstje van Red Bull-junioren ontbreekt die er tot 2022 wel op stond. Het is die van Jack Doohan. De Australiër verreed in 2021 een prima F3-seizoen en wist tijdens een invalbeurt in de F2 in zijn tweede race al op het podium te eindigen. Genoeg potentie, zou je denken. Marko denkt er anders over. Hij lijkt voor 2022 losgelaten te worden door Red Bull en er gaan geruchten rond dat Alpine de jongeling maar al te graag oppikt.

Red Bull-junioren in de Formule 3

Ook in de Formule 3 zal er aankomend seizoen talent te vinden zijn uit Red Bulls jeugdopleiding. Jak Crawford gaat, net zoals Hauger, in zee met Prema, waarvoor hij zijn eerste jaar in de subklasse zal verrijden. Dit doet hij naast mederookie Ollie Bearman en Arthur Leclerc. Daarnaast vinden we ook nog steeds Jonny Edgar in de Formule 3.

Er zijn twee nieuwe namen te vinden op het juniorenlijstje van Red Bull. De Japanner Yuto Nomura, vermoedelijk een resultaat van de samenwerking met Honda, sluit zich aan bij de Oostenrijkse renstal, terwijl ook Isack Hadjar, een achttienjarige Fransman, de stap naar de F3 zet. Hij won vorig jaar de Formula Regional European Championship.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws