Update | Formule 2 bevestigt: Van Amersfoort Racing nieuw F2-team voor 2022 F2 & F3
F2 & F3

Update | Formule 2 bevestigt: Van Amersfoort Racing nieuw F2-team voor 2022

Update | Formule 2 bevestigt: Van Amersfoort Racing nieuw F2-team voor 2022

Vanaf 2022 zal Van Amersfoort Racing een intrede maken in de Formule 2. Na eerder al te bevestigen dat de Formule 3 op de agenda staat voor het Nederlandse raceteam, is de stap naar de F2 dus ook gezet. Dit houdt in dat de Formule 2 met Van Amersfoort Racing en MP Motorsport dus twee Nederlandse raceteams zal hebben.

Van Amersfoort Racing is een opleidingsteam voor junioren dat zich momenteel vooral bekommert om de lagere raceklassen. Denk hierbij aan de Duitse en Italiaanse Formule 4. Recentelijk werd Red Bull-toptalent Dennis Hauger voor het team bijvoorbeeld nog wereldkampioen in de Duitse klasse. Het juniorenteam draagt binnen de industrie dus zeker prestige.

Vroeger koos Frits van Amersfoort al eens voor de Formule 3, maar verder dan dat kwam hij niet. In 2022 maakt hij de stap dus wel naar de koningsklasse van de autosport. Het is voorlopig nog onduidelijk wie er voor het nieuwe F2-team uit zullen komen.

Grote namen in verleden van VAR

Bij Van Amersfoort Racing zijn in het verleden enkele grote namen doorgebroken. Zo wist Jos Verstappen in 1992 het Formule Opel-kampioenschap te winnen, evenals de Masters of Formula 3. Tom Coronel behaalde in het Euroseries-kampioenschap een tweede plaats in 1994. Recenter kwam Renger van der Zande voor de renstal uit. In 2005 won hij zeven races in de Formule Renault. In 2014 reed Max Verstappen voor VAR in de Formule 3, en in 2015 won Charles Leclerc voor het team vier F3-races.

Update | Formule 2 bevestigt: Van Amersfoort Racing nieuw F2-team voor 2022

De kleurensamenstelling van Van Amersfoort Racing. Of ze voor de F2 tevens voor zwart-oranje gaan, weten we nog niet. (Foto: Van Amersfoort Racing)

Update 13/12 (10:00) | Formule 2 bevestigt: Van Amersfoort Racing nieuw F2-team voor 2022

Nadat F1Maximaal het eerder al meldde, is Van Amersfoort Racing nu officieel bevestigd als nieuw Formule 2-team. Het team met een rijke racehistorie werd ook al bevestigd voor komend seizoen in de Formule 3, maar sluit nu dus ook aan in de Formule 2.

Op de website van de Formule 2 wordt de komst van VAR officieel bevestigd. Het Nederlandse raceteam zal HWA Racelab vervangen. CEO Bruno Michel is blij met een tweede Nederlandse Formule 2-team. 'Ik ben verheugd op hun komst volgend jaar. Ik weet zeker dat ze een goede toevoeging zijn voor de Formule 2-grid. De Formule 2-binnentreden is altijd lastig, maar ze beschikken over enorm veel expertise en professionaliteit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws