Alonso stapte in parc fermé meteen naar Honda toe na Verstappen te feliciteren Formule 1
Formule 1

Alonso stapte in parc fermé meteen naar Honda toe na Verstappen te feliciteren

Alonso stapte in parc fermé meteen naar Honda toe na Verstappen te feliciteren

Fernando Alonso geeft aan blij te zijn dat Honda in haar meest recente termijn in de F1 een wereldtitel heeft weten te pakken. De Japanse motorleverancier, die jarenlang met Alonso samenwerkte bij McLaren, kende een moeizame start van haar periode in het hybridetijdperk, maar wist deze periode af te sluiten met een kampioenschap voor Max Verstappen. Alonso stapte dan ook vrijwel meteen naar Honda toe.

Best een opmerkelijke gang van zaken, gezien het Alonso's kritiek op zijn toenmalige motorleverancier was die deels voor de breuk in de relatie zorgde tussen Honda en McLaren. Desalniettemin lijkt de relatie tussen de Spanjaard en het Honda-personeel goed te zijn. 'Ik sprak met (Masashi, red.) Yamamoto tijdens de laatste drie of vier Grands Prix. Ik heb nog steeds een goede band met hem', laat hij weten bij Motorsport.com.

'Hij was de eerste persoon die ik na Verstappen feliciteerde in parc fermé, dus ik ben blij voor ze', vervolgt hij. Door de Honda-motoren tot 'GP2-motoren' te bestempelen maakte hij zichzelf totaal niet populair bij de Japanse motorfabrikant. Van dat oude zeer lijkt inmiddels weinig meer over wanneer we nu horen hoe de twee partijen met elkaar omgaan.

Honda wijzigt intern

Alonso looft Honda voor de stappen die ze gezet hebben sinds het vertrek bij McLaren. Met de Britse renstal verliep de samenwerking niet voorspoedig en Alonso weet dat de Japanners sindsdien intern de organisatie om hebben gegooid, en met succes. 'Toen ze McLaren verlieten, denk ik niet dat ze echt durfden te dromen van een F1-kampioenschap', concludeert Alonso.

Also read

Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws