Red Bull-talent Daruvala leert van Marko: 'Ik moet van hem agressiever te werk gaan' F2 & F3
F2 & F3

Red Bull-talent Daruvala leert van Marko: 'Ik moet van hem agressiever te werk gaan'

Red Bull-talent Daruvala leert van Marko: 'Ik moet van hem agressiever te werk gaan'

Jehan Daruvala is één van de talenten in het Red Bull-programma en in de Formule 2 probeert hij ook komend seizoen om een plekje te bemachtigen in de Formule 1. Echt overtuigen deed de coureur uit Mumbai in 2021, maar bij Prema moet hij zich dit jaar definitief in de kijker spelen. Tips van Helmut Marko moeten zorgen voor het laatste zetje, zo denkt Daruvala zelf.

Ondanks vijf podiumplekken werd Daruvala in 2021 'slechts' zevende in het Formule 2-kampioenschap. Het zijn cijfers die normaliter niet genoeg zijn voor een overstap naar de Formule 1, maar toch kreeg de Indiër een extra kans. Naast Formule 3-kampioen Dennis Hauger rijdt Daruvala in 2022 voor topteam Prema: een ultieme kans om het alsnog te laten zien en een plekje af te dwingen in de koningsklasse.

Daruvala vertelt in gesprek met Motorsport.com dat hij veel heeft gehad aan de tips van Marko, hoofd van het Red Bull-project in de Formule-auto's. 'Marko zorgde ervoor dat mijn rijstijl echt veranderde, hij zat daar continue achteraan. Hij wilde dat ik veel agressiever zou gaan rijden, met iets minder ingebouwde zekerheid. Het is een beetje een Red Bull-aanpak', knipoogt Daruvala, die daarmee ongetwijfeld hint naar de felle rijstijl van Max Verstappen.

Marko eiste agressievere Daruvala op de baan

'Het ging er vooral om dat ik een stuk assertiever moest worden op de baan, waarbij ik echt mijn plek moest leren opeisen op de baan. Ik was eerst een vrij verdedigende coureur, maar werd iemand met meer pit. Ik wil graag mijn rivalen op de baan laten weten dat ze zich zorgen moeten maken als ik achter ze zit. Ik wil erom bekendstaan dat ik hier en daar een gedurfde inhaalactie kan inzetten. Met zo'n imago schop je het verder, want opponenten laten dan meestal iets meer ruimte voor je.'

Het doel voor 2022 is duidelijk: indruk maken op Marko en een stoeltje in de Formule 1 bemachtigen. 'Ik moet met dezelfde aanvallende mindset het 2022-seizoen beginnen en daarmee indruk maken. Uiteindelijk hoop ik een vrije training in een Red Bull-auto af te dwingen en dan is de Formule 1 mijn doel voor 2023.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws