Testdagen in Barcelona definitief achter gesloten deuren, Bahrein is 'officiële' kick-off Formule 1
Formule 1

Testdagen in Barcelona definitief achter gesloten deuren, Bahrein is 'officiële' kick-off

Testdagen in Barcelona definitief achter gesloten deuren, Bahrein is 'officiële' kick-off

De FOM (Formula One Management, red.) heeft woensdagochtend officiële informatie gedeeld over de wintertestdagen voor de Formule 1 in februari en maart. Er werd hier en daar al gesproken over de precieze invulling van de twee testmomenten in Barcelona en Bahrein, maar die info is nu officieel bevestigd. Zo zijn er bijvoorbeeld geen fans welkom op de tribunes in Spanje.

Voor het begin van het 2022-seizoen heeft de Formule 1 twee testmomenten gepland: de driedaagse test in Barcelona tussen 23 en 25 februari en de driedaagse test in Bahrein, tussen 10 en 12 maart. Daarbij maakt men expliciet onderscheid tussen die twee evenementen, zo luidt het statement op de officiële website van de Formule 1.

Testdagen in Barcelona achter gesloten deuren

De FOM laat weten dat de testdagen in Barcelona vooral neergezet zullen worden als 'shakedown' van de nieuwe auto's, in plaats van een officiële 'kick-off' van het nieuwe seizoen. In Spanje zijn dan ook geen fans welkom op de tribunes en bovendien zijn de drie testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet live te volgen op tv of F1TV. Wel volgt er een samenvatting en een tijdenlijst aan het einde van de testdag.

De testdagen in Bahrein, die vanaf 10 maart van start gaan, zullen daarentegen wel gelden als officieel startpunt van 2022, zo stelt de organisatie. De driedaagse test vindt een week voor aanvang van de Bahreinse Grand Prix plaats en in tegenstelling tot de testdagen in Barcelona is het evenement in Bahrein wèl met live beelden te volgen. Daarnaast is er ook publiek toegestaan op de tribunes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws