Albers vond kritiek op Las Vegas onterecht: 'Daar zie je hoeveel power Max heeft, en dat is wel eng' Formule 1
Formule 1

Albers vond kritiek op Las Vegas onterecht: 'Daar zie je hoeveel power Max heeft, en dat is wel eng'

Albers vond kritiek op Las Vegas onterecht: 'Daar zie je hoeveel power Max heeft, en dat is wel eng'

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers vond de kritiek op de Formule 1-race in Las Vegas onterecht en zag dat Max Verstappens commentaar vooroordelen kon veroorzaken. De Viaplay-analist vindt dat Verstappen altijd mag zeggen wat hij vindt, maar hij kon wel merken dat mensen daardoor voorafgaand aan de race al een mening hadden over de Grand Prix van Las Vegas. De mening van de drievoudig wereldkampioen draaide na afloop een beetje bij.

Het enige circuit waarop Red Bull in 2023 niet kon winnen, was het stratencircuit in Singapore. Verstappen is sowieso niet zo'n fan van stratencircuits en sprak ook zijn ongenoegen uit over Las Vegas en het feit dat old school circuits in de minderheid beginnen te raken, maar Albers denkt daar anders over. 'Ik vind het geweldig. Ik begrijp wel dat de coureurs vinden dat het heel veel begint te worden, die 24 races, maar ze gaan het wel steeds beter regelen dan vroeger', zegt Albers in De Telegraaf-podcast. De kalender bestond dit jaar uit 22 races, maar zal in 2024 uit 24 races bestaan, inclusief zes sprintraces. Met name voor het personeel van de teams wordt het allemaal erg veel.

'Nu wordt het supergoed gepland, het is echt veel beter', benadrukt Albers. 'Als je die mix hebt met old school-banen, dat is top. Iedereen had zoveel te klagen over Las Vegas, maar kijk eens wat een fantastische race dat was', gaat Albers verder. 'Wat zo leuk is, op zo'n circuit waar alles nieuw is, dan gaan mensen zoeken. En dan wordt het een soort casino. En weet je, het gevaarlijke is dat je ziet hoeveel power Max heeft, en dat is wel eng. Max zegt: ik hou er niet van. Wat hij vindt moet hij gewoon zeggen, maar dan zie je hoeveel power hij heeft. Alle sfeer gaat eruit, en dan zie je dat het ook wel eens de kant op kan gaan dat mensen een vooroordeel hebben.'

Tekst gaat verder onder de foto.

fernando alonso lance stroll astonmartin lasvegas
Verstappen vond de show rondom Las Vegas maar niets, maar was na afloop wel wat minder kritisch over het evenement dan eerst. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Albers bedoelt dat Verstappens kritiek ervoor kon zorgen dat mensen voorafgaand aan de race in Las Vegas al commentaar klaar hadden liggen, terwijl de race in zijn ogen genoeg spektakel bood om critici de mond te snoeren. 'Ik vind Amerika... Dat is wel een land waar een sporter echt een held is. Ik vind het ook wel leuk om eens te zien hoe ze als helden worden omarmd', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Albers vond 2021 'mooiste seizoen dat hij meemaakte'

Het 2021-seizoen is inmiddels alweer twee jaren geleden en nog steeds is dat jaar een veelbesproken onderwerp. Verstappen en Lewis Hamilton vochten hard voor de titel en uiteindelijk werd het kampioenschap pas in de laatste ronde in de laatste bocht bepaald. In 2022 kreeg Red Bull een andere rivaal, namelijk Ferrari. Echter kon de Italiaanse renstal niet tegen Red Bull op en haakten ze voor de zomerstop af. In 2023 ervoer Red Bull helemaal geen tegenstand. De veranderde regelgeving droeg bij aan de dominantie van de Oostenrijkse renstal, die tijdens het Mercedes-tijdperk al bezig was om haar bolide klaar te stomen.

Formule 1-CEO Stefano Domenicali had aangegeven dat de koningsklasse dan ook niets gaat doen om de dominantie van Red Bull tegen te werken. 'Ik denk dat ze er goed aan doen om het reglement te houden', zegt Albers. 'Je blijft toch een team houden dat echt succesvol is.' De voormalig Formule 1-coureur weet wat er achter de schermen is gebeurd om van Red Bull zo'n succesvol team te maken. 'Red Bull is met het chequeboekje rond gegaan en heeft een vierde weggekocht bij Mercedes', zegt de Viaplay-analist. 'Het voordeel van twintig, dertig pk dat Mercedes had met de krachtbron is geslonken tot acht, negen pk. Het grootste gat is veroorzaakt door de motor.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Albers vond kritiek op Las Vegas onterecht: 'Daar zie je hoeveel power Max heeft, en dat is wel eng'
Verstappen kwam negentien keer als eerste over de streep in 2023. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Daarnaast noemt Albers ook de vloer van de Red Bull-bolide onder de huidige regelgeving, waar alle geheimen van de bolide zich bevonden. De Nederlander stipt met name de filosofie van de Oostenrijkse renstal aan, die ervoor heeft gezorgd dat Red Bull met kop en schouders boven de andere teams uitstak. 'Dat heeft allemaal bijgedragen dat Max competitiever kon zijn, en Max was zo ongelofelijk gretig op het kampioenschap', gaat Albers verder. 'Ik hoop dat nog een keer mee te maken. Het was het mooiste seizoen dat ik tot nu toe mee heb gemaakt', zegt de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws