Autoverhuurder weigert Verstappen dure Mercedes te geven: 'Max was geschokt' Max Verstappen
Max Verstappen

Autoverhuurder weigert Verstappen dure Mercedes te geven: 'Max was geschokt'

Autoverhuurder weigert Verstappen dure Mercedes te geven: 'Max was geschokt'

Max Verstappen wilde in Portugal graag een Mercedes AMG GT huren, maar autoverhuurder Sixt weigerde dat vanwege de leeftijd van de Nederlander. Hij moest dertig zijn om de auto te huren en dus moesten de Sixt-medewerkers zich houden aan de regels betreffende de verzekeringen. Verstappen kreeg een andere auto mee. Het bedrijf heeft het beleid wel direct aangepast, vanaf nu kan Verstappen elke auto huren die hij wil.

Verstappen staat erom bekend dat hij in zijn vrije tijd ook graag aan het racen is en dus wilde hij graag een dure Mercedes huren op het vliegveld in Faro, Portugal. Samen met zijn medereizigers wilde hij naar het circuit in Algarve rijden om daar wat rondjes over het circuit te scheuren. Ondanks Verstappens ruime ervaring met snelle auto's kreeg hij de Mercedes niet mee. Volgens de regels van Sixt moet je minstens dertig jaar oud zijn om een auto te kunnen huren, wat vooral een verzekeringstechnische kwestie is. De Nederlander is dus vier jaar te jong.

Hij kreeg van Sixt uiteindelijk een BMW 5 serie mee. 'Max en de groep gingen naar Portugal voor een leuke racetrip en hadden de auto's geboekt die ze wilden', zegt een woordvoerder van Sixt in gesprek met The Sun. 'Toen ze op de luchthaven aankwamen, was Max geschokt toen hem werd verteld dat hij niet in de Mercedes mocht rijden die hij wilde. Hij is een ervaren F1-coureur die gewend is aan het besturen van krachtige auto's, dus het is behoorlijk verbazingwekkend om te denken dat hij niet mocht rijden in deze — maar dat zijn de regels, dus hij hield zich eraan.'

Verstappen, die een topsnelheid van 344 km/u haalde in zijn RB19, had de Mercedes AMG GT met 585 pk uitgekozen, die een snelheid van maximaal 315 km/u kan halen. De auto, met een 4,0-liter V8-biturbomotor, kan van nul naar honderd binnen 3,2 seconden en heeft een maximum koppel van 800 Nm. De vierwielaandrijving zorgt voor een ideale koppelverdeling en tractie, en de auto heeft ook nog eens actieve aerodynamica-elementen, zoals het elektrisch uitschuifbare aerodynamicaprofiel onder de motor en achterspoiler, wat ongetwijfeld bij Verstappen in de smaak was gevallen. De BMW die hij uiteindelijk kreeg had een topsnelheid van zo'n 250 km/u.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Autoverhuurder weigert Verstappen dure Mercedes te geven: 'Max was geschokt'
Autoverhuurder weigert Verstappen dure Mercedes te geven: 'Max was geschokt'
Verstappen wilde de AMG GT graag huren, maar uiteindelijk mocht alleen Vermeulen plaatsnemen achter het stuur. (Foto: Mercedes Benz EQ)

Jos Verstappen vond het 'onzin'

Verstappens manager, Raymond Vermeulen, was uiteindelijk diegene die wel in de Mercedes mocht rijden. 'Er kunnen echter speciale omstandigheden zijn die een afwijking van de regels rechtvaardigen. Dit is zo'n geval', zegt de woordvoerder. Het bedrijf wil een dergelijk geval in de toekomst voorkomen. 'We bieden onze excuses aan aan de heer Verstappen. Hij kan op elk moment de auto huren die hij wil. Er bestaat natuurlijk geen twijfel over zijn rijvaardigheden en zijn ervaring met krachtige auto's.'

Ondertussen is het nieuws op meerdere websites en sociale media verspreid en heeft Jos Verstappen er ook lucht van gekregen. De vader van de drievoudig wereldkampioen kwam met een duidelijke reactie op X (voorheen Twitter). 'Wat een onzin', luidde het bericht van Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws