Albers over loyaliteit Verstappens aan Marko: 'Sleutelrol gespeeld in carrière Max' Opinie
Opinie

Albers over loyaliteit Verstappens aan Marko: 'Sleutelrol gespeeld in carrière Max'

Albers over loyaliteit Verstappens aan Marko: 'Sleutelrol gespeeld in carrière Max'

Christijan Albers gelooft niet dat er een heftige reactie van het kamp van Max Verstappen zou volgen als blijkt dat Helmut Marko door toedoen van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zou moeten vertrekken bij de Oostenrijkse formatie. Mochten er wel strubbelingen zijn tussen het duo, dan zou Albers Horner adviseren zich voorlopig gedeisd te houden.

In oktober meldde een Braziliaans medium plotseling dat Horner zou aansturen op het vertrek van Marko bij Red Bull. De twee zouden niet meer door één deur kunnen, maar beide hoofdrolspelers ontkenden stellig dat er sprake was van enige vorm van onenigheid. Vervolgens werd er gezegd dat Verstappen liever Horner dan Marko zou zien vertrekken als het erop aankomt.

In De Telegraaf-podcast vraagt presentator Erik van Haren zich hardop af wat de reactie van Verstappen zou zijn als Marko zou zeggen dat hij door Horner is weggepest. Albers denkt dat het allemaal wel mee zou vallen. 'Natuurlijk zullen ze het niet leuk vinden, maar ik denk wel dat Max (Verstappen, red.) zijn contract gewoon uitdient', zegt Albers. 'Hij heeft een megacontract. Als ik Horner was geweest dan zou ik gewoon lekker achterover leunen, want er komt een moment dat Marko er gewoon mee moet stoppen. Hij kan het op een gegeven ogenblik gewoon niet meer aan', doelt Albers op de hoge leeftijd van de Red Bull-adviseur.

Albers realiseert zich overigens wel hoe belangrijk Marko geweest is voor Verstappen. 'Je ziet de loyaliteit van de Verstappens. Hij (Marko, red.) is ook degene die Max heeft gehaald en hij is onderdeel van het succes. In de beginfase is dat natuurlijk Jos Verstappen geweest en dan krijg je momenten waarop je andere mensen nodig hebt. En hij heeft een sleutelrol in de carrière van Verstappen vervuld.'

'Fit blijven en jonge vrouwen'

Marko was in 2023 nog bij nagenoeg alle races aanwezig, maar de komende tijd zal Oostenrijker bekijken in hoeverre hij het allemaal nog aankan. Van Haren noemt het indrukwekkend dat de Red Bull-adviseur op tachtigjarige leeftijd nog altijd de hele wereld over reist. 'Ik vroeg in Las Vegas hoe hij dat deed. Hij zei iets van: fit blijven en jonge vrouwen. Hij zei vervolgens: zet dat laatste maar niet in de krant. Nu zeg ik het alsnog, maar het was een grapje', verzekert Van Haren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws