Albon heeft vertrouwen terug na moeilijke tijd bij Red Bull: 'Dit jaar is beter dan verwacht' Formule 1
Formule 1

Albon heeft vertrouwen terug na moeilijke tijd bij Red Bull: 'Dit jaar is beter dan verwacht'

Albon heeft vertrouwen terug na moeilijke tijd bij Red Bull: 'Dit jaar is beter dan verwacht'

Alexander Albon vertelt dat hij nu zijn vertrouwen weer een beetje terug heeft, nadat hij die kwijt was geraakt na zijn periode bij Red Bull Racing. Hij begon in 2019 bij Toro Rosso en werd midden in het seizoen al gepromoveerd naar het hoofdteam, maar de resultaten vielen tegen. In 2021 reed hij uiteindelijk niet in de Formule 1, om dit jaar terug te keren bij het team van Williams.

Albons tijd buiten de Formule 1 en het eerste jaar bij Williams hebben hem op het gebied van zelfvertrouwen wel geholpen. 'Als het aankomt op mezelf en op het rijden en het terugkrijgen van dat vertrouwen achter het stuur, heb ik het gevoel dat ik dat een beetje terug heb. Ook omdat ik het gevoel heb dat ik op de limiet van de auto de controle heb', legt de Williams-coureur uit, geciteerd door RaceFans.

Albon: 'Nu heb ik echt het gevoel dat ik goed rijd'

Het zelfvertrouwen van Albon was na zijn tijd bij Red Bull namelijk wel een dingetje. 'Het was iets dat ik een beetje verloor aan het einde van dat 2020-seizoen', vertelt hij. Toen de 26-jarige vorig jaar niet in de Formule 1 reed, deed hij wel mee in andere klassen, zoals de DTM. Toen lukte het niet meteen om meer vertrouwen te krijgen. 'Als je in een DTM-auto rijdt, is het iets heel anders, want dan kun je niet echt inschatten waar je bent.'

Bij Williams in de Formule 1 lukte dat inschatten een stuk makkelijker. 'Nu heb ik echt het gevoel dat ik goed rijd. En veel daarvan is te danken aan het vertrouwen in de auto, en dat is weer iets waarvan ik het gevoel heb dat ik het heb aangevinkt', is Albon tevreden. 'Alles bij elkaar genomen, heb ik het gevoel dat het een positief jaar is geweest. Ik heb het gevoel dat dit misschien zelfs beter is gegaan dan ik had verwacht', eindigt de Britse Thai.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws