Albon kan zich nu richten op ontwikkeling: 'Mijn focus lag vaak op overleven in F1' Formule 1
Formule 1

Albon kan zich nu richten op ontwikkeling: 'Mijn focus lag vaak op overleven in F1'

Albon kan zich nu richten op ontwikkeling: 'Mijn focus lag vaak op overleven in F1'

Alexander Albon geeft aan te weten hoe Williams beter kan presteren. Hoewel de 26-jarige zelf een prima seizoen reed in 2022, was de auto minder sterk. De voormalig Red Bull-coureur hoopt vanaf komend jaar grote stappen te zetten wat betreft de ontwikkeling. Nieuwe teamgenoot Logan Sargeant zou daarin ook een belangrijke rol moeten gaan spelen.

Albon benadrukt dat de balans van de FW44 een grote oorzaak was van de mindere prestaties. 'Het is een lastige, want de auto kan veel sneller zijn met de juiste balans', zo begint de Britse Thai tegenover Autosport. Door de problemen lagen de resultaten van Williams vaak aan het circuit. 'Het voelt alsof we op dit moment behoorlijk beperkt zijn in onze prestaties, alleen omdat we op sommige plaatsen vastgebonden zijn. Bepaalde circuits leggen ons echt bloot, zoals Brazilië of Mexico.'

In 2022 behaalde Williams opnieuw mindere prestaties, met als gevolg de laatste plek in het kampioenschap. 'Maar ik weet precies wat we aan de auto moeten doen. We moeten het gewoon vinden, echt waar', zo benoemt Albon, die gebrand is op vooruitgang. 'Het is niet gemakkelijk om te zeggen dat we dit in de auto nodig hebben en dat we het kunnen krijgen. Er zijn veel verschillende afdelingen in de fabriek die we samen in beweging moeten krijgen en die in de goede richting moeten gaan. En dat is het doel voor deze winter.'

Albon: 'Ik wil samen met Sargeant de ontwikkeling versnellen'

Albon gaf eerder al aan zijn zelfvertrouwen terug te hebben, nadat hij dat verloor in zijn periode bij Red Bull Racing. Met name het meerjarige contract dat hij nu heeft bij Williams, gaf hem meer zekerheid. 'Mijn focus lag vaak echt op overleven in de Formule 1, of me concentreren op dat soort prestaties aan mijn kant', benoemt de coureur. 'Terwijl ik nu, met stabiliteit en focus voor de toekomst, mijn aandacht meer kan richten op: oké, hoe brengen we dit naar voren met het team? Waar moeten we met de ontwikkeling heen?', legt Albon uit.

Verder is er komend seizoen een verandering, want dan rijdt de 26-jarige niet meer naast Nicholas Latifi, maar naast Sargeant. 'Natuurlijk heb ik een nieuwe teamgenoot. Ik wil dat we allebei samenwerken om de ontwikkeling te versnellen, en om dat te doen, moet je Logan ook op de hoogte brengen van zijn ontwikkeling, zodat hij feedback kan geven en kan pushen op de gebieden die we moeten pushen. Twee mensen die hetzelfde nastreven, dat zorgt echt voor synergie. Teams beginnen een goede dynamiek te krijgen waarbij je allemaal hetzelfde nastreeft', eindigt Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws