Albon verbaasd door achterstand: 'De auto voelt eigenlijk best goed' Formule 1
Formule 1

Albon verbaasd door achterstand: 'De auto voelt eigenlijk best goed'

Albon verbaasd door achterstand: 'De auto voelt eigenlijk best goed'

Het team van Williams staat voor een grote uitdaging tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan. Op vrijdag wisten Alexander Albon en Nicholas Latifi geen goede tijden neer te zetten. Dat verbaasde Albon, aangezien hij vond dat de balans in de auto goed was. Desondanks kwamen beide coureurs niet ongeschonden uit de vrijdagsessies.

Albon weet in zijn eerste races bij het team van Williams te imponeren. Desondanks is de achterstand in Baku momenteel groot en de Thaise coureur weet ook niet hoe dat komt. 'Om heel eerlijk te zijn denk ik dat het heel lastig gaat worden voor ons, want de auto voelt eigenlijk best goed', wordt Albon geciteerd door Motorsportweek. 'De balans in de auto is niet vaak zo goed geweest. Het is dus eigenlijk best wel verwarrend dat we zo ver achter de rest staan. Dat moeten we nu gaan proberen te begrijpen.'

'Het is makkelijk om een auto die niet goed voelt te verbeteren, maar het is een hele zware uitdaging om een auto te verbeteren die wel goed voelt', vervolgt Albon. De coureur moest de tweede vrije training vroegtijdig staken, aangezien hij een fout maakte in bocht 17. Albon stuurde te vroeg in en daardoor raakte hij de muur, waardoor zijn voorwielophanging verbogen was. 'We hebben echt nog wat werk te verrichten. We gaan nu terug naar de tekentafel en kijken waar we mee kunnen komen.'

Latifi: 'Ik kan nog veel tijd vinden'

Ook Latifi kende nog geen positief weekend in de hoofdstad van Azerbeidzjan. 'We kennen de beperkingen van onze auto en we hebben ook vandaag gezien dat we het op sommige punten heel erg lastig hebben.' Daarnaast wist ook Latifi de twee vrije trainingen niet vol te maken. In de eerste vrije training kampte de Williams-bolide van de Canadees namelijk me elektronische problemen. 'Ik weet dat ik nog veel tijd kan vinden', concludeert Latifi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws