Wolff twijfelt aan aanpak Haas bij Schumacher: 'Neem die druk bij hem weg' Formule 1
Formule 1

Wolff twijfelt aan aanpak Haas bij Schumacher: 'Neem die druk bij hem weg'

Wolff twijfelt aan aanpak Haas bij Schumacher: 'Neem die druk bij hem weg'

Toto Wolff denkt dat Haas de druk op Mick Schumacher onnodig opvoert. De Mercedes-teambaas denkt dat wanneer ze de jonge Duitser zijn gang laten gaan, hij zijn huidige matige vorm wel om weet te keren. Hij komt dan ook met het advies aan Schumacher om zich niets aan te trekken van wat er over hem geschreven wordt, en sluit niet uit dat Mercedes ooit een samenwerking met hem aan zal gaan.

Schumacher is samen met Nicholas Latifi één van de twee coureurs die nog geen punten heeft weten te behalen in 2022. Middels enkele zware crashes heeft hij daarnaast zijn team al flink wat centen gekost. Günther Steiner kwam niet geheel onterecht na de Grand Prix van Monaco dan ook met een waarschuwing aan het adres van zijn coureur. maar volgens Wolff is dat niet de juiste aanpak: 'Je moet die druk bij hem wegnemen.'

'Schumacher kan racen en is intelligent. Je moet hem zo laten rijden als hij kan en hoe hij instinctief rijdt', beargumenteert de Oostenrijker. Door Schumacher nu te instrueren om voorzichtig te doen, haal je de agressie uit zijn rijstijl, wat betekent dat een vormverbetering langer op zich zou kunnen laten wachten dan Haas hoopt.

Wolff stelt: 'Je moet hem vertrouwen', om vervolgens met wat advies te komen voor het zoontje van Michael Schumacher. 'Ik lees niet wat er op het internet staat en ik luister niet naar al die verhalen. Ik doe gewoon wat ik moet doen.' Hij denkt dat het belangrijk is voor de jongeling van de Amerikaanse renstal om een vergelijkbare aanpak te hanteren.

Schumacher bij Mercedes

SPORT1 vraagt Wolff of hij Schumacher ooit zou overwegen als coureur. 'Waarom niet?', vraagt Wolff zich hardop af. Het blijft een feit dat Schumacher nooit op het lijstje van junioren gestaan heeft van het team uit Brackley, maar de interesse blijft: 'Mick staat bij ons op de radar, mét of zonder de Schumacher-achternaam.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws