Horner wil Red Bull-DNA niet verliezen bij Porsche-deal: 'Er is een reden dat we succesvol zijn' Formule 1
Formule 1

Horner wil Red Bull-DNA niet verliezen bij Porsche-deal: 'Er is een reden dat we succesvol zijn'

Horner wil Red Bull-DNA niet verliezen bij Porsche-deal: 'Er is een reden dat we succesvol zijn'

Christian Horner wil niet dat het team van Red Bull Racing haar DNA verliest wanneer het in zee gaat met Porsche. Vorige week werd het duidelijk dat de Duitse motorfabrikant de helft van het team over zal nemen, maar Red Bull wil dus nog steeds haar cultuur bewaken. Ondanks dat de samenwerking min of meer officieel werd gemaakt, stelt Horner dat er momenteel nog discussies worden gevoerd aangezien het motorreglement van 2026 nog niet op papier staat.

Al sinds vorig jaar is de interesse van Porsche in Red Bul overduidelijk. De twee partijen wilden tijdens de afgelopen Grand Prix van Oostenrijk de deal bekendmaken aan de wereld van de Formule 1, maar daar kwam het nog niet van. Red Bull schuift haar interesse in een mogelijk deal ook niet onder stoelen of banken. 'Een bedrijf als Porsche is natuurlijk enorm en fenomenaal', vertelt Horner bij Motorsportweek.com. 'Natuurlijk voelen wij ons daartoe aangetrokken.'

Toch plaatst de teambaas van de Oostenrijkse renstal een kanttekening bij de mogelijke samenwerking. Het team gaat immers niet zomaar met een andere partij in zee. 'Net zoals bij alle andere samenwerkingen moet het wel binnen de filosofie en DNA van Red Bull passen. Dat is heel erg belangrijk in de discussies die we voeren, want we willen de cultuur en de manier waarop we racen niet veranderen. We zijn om een reden succesvol geworden.'

Horner wil langetermijnsamenwerking 

Wanneer de deal met Porsche wordt bevestigd, dan zal deze voor de lange termijn zijn. 'Ik denk dat Red Bull haar levensduur in de Formule 1 heeft bewezen. Eerst als sponsor, daarna als teameigenaren en nu ook als promotor van een circuit. We bekijken deze deal dus met de lange termijn in gedachte. We willen geen kortetermijnoplossing.' Een deal ligt er echter nog niet. 'Voorlopig voeren we nog steeds discussies en zijn er nog voldoende kanttekeningen omtrent het motorreglement van 2026', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws