Binotto blikt terug: 'Dat we daar niet wonnen, is bijna ongelooflijk' Formule 1
Formule 1

Binotto blikt terug: 'Dat we daar niet wonnen, is bijna ongelooflijk'

Binotto blikt terug: 'Dat we daar niet wonnen, is bijna ongelooflijk'

Mattia Binotto kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste seizoenshelft van Ferrari. De teambaas van de Scuderia vertelt in gesprek met Tag24 dat er vijf Grands Prix verloren zijn gegaan die ze hadden moeten winnen. Monaco behoort tot het lijstje van races die Binotto graag over zou willen doen.

Charles Leclerc en Carlos Sainz begonnen daar als eerste en tweede, maar het eindresultaat was tweede en vierde, met de polesitter op laatstgenoemde positie. 'Dat we daar, startend vanaf de eerste rij, niet wonnen, is bijna ongelooflijk', vertelt Binotto, die ook in Groot-Brittannië een beter teamresultaat had verwacht. Leclerc en Sainz leken de potentie te hebben voor een 1-2. Sainz won uiteindelijk, terwijl Leclerc benadeeld werd door de strategie.

Binotto betreurt de gang van zaken: 'Maar ik geloof nog steeds dat we de juiste keuze maakten', vertelt de Italiaan over het besluit om Sainz in de safety car-periode wel naar binnen te halen en Leclerc niet, ook al lag de Monegask op dat moment op P1. 'Ik weet niet wat er zou zijn gebeurd als Charles was gestopt en Lewis Hamilton op de baan was gebleven met een harde band.'

Binotto overtuigd dat Ferrari strategisch sterk is

Ferrari kende naast technische problemen ook, zoals eerder vermeld, strategisch drama. Binotto wil de strategische afdeling echter niet afbranden: 'Ik ben ervan overtuigd dat ons team ook op strategisch niveau sterk is. We kijken vaak naar fouten en niet naar wat we goed doen. Ik denk bijvoorbeeld aan Oostenrijk, waar we de strategie hebben bepaald.' Daar won Leclerc voor het eerst sinds de Grand Prix van Australië weer eens een race.

Redenen genoeg voor Binotto dus om ook positief te zijn over Ferrari. Er is veel kritiek op de handelwijze van het Italiaanse topteam, maar de teambaas houdt vertrouwen in zijn personeel: 'Dit is een team dat de juiste mentaliteit heeft om haar verantwoordelijkheid te nemen en haar keuzes resoluut te maken, ook al zijn ze achteraf gezien soms niet de beste.'

Ferrari verliest vanaf leidende positie

Ferrari staat inmiddels op 97 punten achterstand op Red Bull Racing, terwijl Max Verstappen tachtig punten voor staat op Leclerc. Binotto vindt het spijtig: 'We hadden nog vijf races moeten winnen, maar op de één of andere manier is het er niet van gekomen. We hadden wat betrouwbaarheidsproblemen, maar we moeten hard blijven werken en vooruitkijken. We zullen snel de betrouwbaarheid vinden die we nodig hebben.'

Binotto denkt dat Ferrari zonder de problemen er veel beter voor zou hebben gestaan dan de huidige werkelijkheid: 'We hadden 9-3 kunnen staan qua overwinningen, want we hadden altijd problemen als we aan de leiding stonden. Red Bull had alleen pech wanneer ze achter ons zaten.' Verstappen viel tweemaal uit dit seizoen met technisch malheur, terwijl ook Sergio Pérez in Bahrein een probleem kende toen zij achter de Ferrari's zaten.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws