Alonso blij met zijn auto: 'Ik voel mij competitiever dan ooit' Formule 1
Formule 1

Alonso blij met zijn auto: 'Ik voel mij competitiever dan ooit'

Alonso blij met zijn auto: 'Ik voel mij competitiever dan ooit'

Fernando Alonso heeft tegenover AS aangegeven zich competitiever dan ooit te voelen. Alonso is bezig aan een zeer sterke reeks. Na een enigszins moeizame start van 2022 heeft de Spanjaard sinds zijn thuisrace in Spanje elke race punten gescoord. Hij is daarmee met Lewis Hamilton en Max Verstappen de enige die dit lukte.

Alpine introduceerde op Silverstone een ambitieus upgradepakket dat effect lijkt te hebben gehad op de A522. Nieuwe, agressieve zijkanten in Ferrari-stijl, zij het met Red Bull Racing-accenten. 'De auto was erg goed, ik voelde me competitiever dan ooit in vergelijking met andere races. We zaten op het tempo van Lando Norris.'

'We weten dat Red Bull, Ferrari en Mercedes onaantastbaar zijn, maar we hebben een voorsprong op andere auto's in de middenmoot. Bovendien is Silverstone een van de beste circuits voor McLaren en we hebben hun tempo geëvenaard, dus ik verwacht vanaf nu goede resultaten van ons', zei de Spanjaard.

Alpine gaat contractonderhandelingen na de zomer starten met Alonso

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft aangegeven dat de contractonderhandeling met Alonso na de zomer starten. Het contract van de veertig-jarige loopt na dit seizoen af. Aangezien de stoeltjes bij de sterkste teams al zijn vergeven, lijkt het logisch voor Alonso om door te gaan bij Alpine. Alonso zelf heeft herhaaldelijk gezegd dat hij nog minstens twee jaar wil doorgaan, hoewel hij daarbij niet Alpine noemde.

Szafnauer zei eerder: 'We praten net na de zomerstop. Het is een kwestie van timing en we zijn nog niet zover. Ik zei dat we erover zouden nadenken op Silverstone en waarschijnlijk na de zomer zouden starten met de onderhandelingen, en dat is het geval.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws