Alonso: ‘Ik zou mijn 23-jarige zelf met één hand verslaan’ Formule 1
Formule 1

Alonso: ‘Ik zou mijn 23-jarige zelf met één hand verslaan’

Alonso: ‘Ik zou mijn 23-jarige zelf met één hand verslaan’

Fernando Alonso vindt niet dat leeftijd een factor is in zijn F1-comeback. Hij denkt dat hij op dit moment juist beter rijdt dan ooit, schrijft The Race. Volgens de Spanjaard is autosport anders is dan andere sporten, waarbij atleten pieken op jonge leeftijd.

Leeftijd is een terugkerend thema bij de comeback van Alonso. De tweevoudig wereldkampioen is, met 40 jaar, de op één na oudste coureur van het veld, na Kimi Räikkönen. Na een wat moeizaam begin van zijn seizoen 2021, werd al snel leeftijd aangedragen als oorzaak van zijn prestaties. Toen de Spanjaard vervolgens een reeks uitstekende resultaten neerzette, werd hij juist geprezen om zijn vermogen om te presteren op deze leeftijd.

Voor Alonso zelf maakt leeftijd echter niet uit. Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije, op zijn veertigste verjaardag, werd Alonso gevraagd over dit onderwerp. ‘Dit is niet de Tour De France, dit is niet de Olympische Spelen, dit is geen voetbal waarbij je je beste prestaties levert als je 23 bent. Als ik nu tegen mijn 23-jarige zelf zou racen, zou ik hem met één hand verslaan.’ Een merkwaardige uitspraak, maar de Alpine-coureur denkt dat alle andere coureurs hetzelfde antwoord zouden geven. ‘Het is niet zo dat je sneller bent, als je jonger bent. Zo werkt de stopwatch niet.’

Budkowski: 'Hij voelt niet als een oude man'

Marcin Budkowski, technisch directeur bij Alpine, is het met Alonso eens dat leeftijd geen factor is. ‘Hij (Alonso) voelt niet als een oude man, klaar om met pensioen te gaan. Hij is hongerig, kijkt uit naar volgend jaar. Altijd als hij in de fabriek komt, vraagt hij naar de auto voor volgend jaar.’ Budkowski ziet dat zijn rijder plezier heeft dit jaar, niet alleen op de baan: ‘Ook buiten de baan, in zijn interacties met het team, zie je dat hij blij is om terug te zijn.’

Heb je tips of verbeteringen voor de site? Zet ze in het Forum

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws