Berger denkt te weten hoe Audi een BMW-scenario bij Sauber kan voorkomen: 'Meer de stempel op het project drukken' Formule 1
Formule 1

Berger denkt te weten hoe Audi een BMW-scenario bij Sauber kan voorkomen: 'Meer de stempel op het project drukken'

Berger denkt te weten hoe Audi een BMW-scenario bij Sauber kan voorkomen: 'Meer de stempel op het project drukken'

Gerhard Berger denkt wel te weten wat Audi beter moet doen dan BMW om succesvol te worden in de Formule 1. Audi kondigde afgelopen oktober de samenwerking met Sauber aan en zal in 2026 debuteren in de koningsklasse van de autosport. Sauber werkte al eens eerder nauw samen met een grote Duitse fabrikant, namelijk met BMW, en dit werd niet bepaald een groot succes. Volgens Berger zal Audi meer het heft in handen moeten nemen dan BMW destijds deed om successen te boeken.

In 2006 nam BMW het team van Sauber over, nadat het al enkele jaren de motorleverancier van het Zwitserse team was geweest. Het Duitse merk had grote plannen, maar na 2009 trok BMW zich alweer terug uit het project. Met 'slechts' een enkele overwinning van Robert Kubica in 2008, kan er niet van een succes worden gesproken. Volgens Berger, die van 2000 tot 2003 als adviseur aan BMW verbonden was, moet Audi meer de stempel op het project drukken dan BMW destijds deed.

'Ze hebben niet consequent de BMW-mentaliteit gehanteerd', legt de voormalig coureur van onder meer Ferrari en McLaren uit in een interview met Auto, Motor und Sport, geciteerd door Motorsport-Total.com . 'Ze hebben de Sauber-cultuur behouden. Ik wil niet zeggen dat dit niet goed was, maar het was in ieder geval niet goed genoeg om het wereldkampioenschap te winnen.'

Peter Sauber is niet 'streng' genoeg

BMW had volgens Berger dus veel prominenter aanwezig moeten zijn om succesvol te worden in de Formule 1. Peter Sauber had immers, sinds de oprichting van zijn eigen raceteam in 1993, nog nooit een wedstrijd gewonnen toen het Duitse merk de samenwerking met Sauber aanging. 'Ik heb Peter (Sauber, red.) altijd gewaardeerd, maar ik heb hem altijd te zachtaardig gevonden. En naar mijn mening had BMW meer behoefte aan een strengere aanpak', lacht hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws