Villeneuve: 'Die wereldtitel van Verstappen is goed voor de F1' Formule 1
Formule 1

Villeneuve: 'Die wereldtitel van Verstappen is goed voor de F1'

Villeneuve: 'Die wereldtitel van Verstappen is goed voor de F1'

Jacques Villeneuve ziet het titelverlies van Lewis Hamilton aan Max Verstappen niet als iets negatiefs. Hij stelt dat het Hamilton forceert om nog sterker terug te komen in een poging die achtste wereldtitel naar zich toe te trekken. Dat is goed voor de sport. Daarnaast gaat de Canadees in op een mogelijk pensioen van de Brit, terwijl hij tevens aangeeft Verstappen de terechte wereldkampioen van 2021 te vinden.

'Die titel van Verstappen is goed voor de F1', zo steekt Villeneuve van wal in gesprek met de Franse tak van Motorsport.com. 'Hamilton moet nu terugkeren, strijden om die achtste titel en al zijn agressie erin gooien om dit mogelijk te maken', voegt hij daaraan toe. Had hij die achtste titel veroverd dan had hij wellicht een einde gemaakt aan zijn loopbaan. Nu heeft Hamilton nog wat om voor te vechten.

Villeneuve kan er niet omheen: de laatste race in Abu Dhabi was er eentje om niet snel te vergeten. Na de actie van Michael Masi is het volgens de enkelvoudig wereldkampioen geen wonder dat er zoveel om te doen is, al heeft dat niet per se met de wedstrijdleider te maken: 'Er is veel geschreven over de laatste race. Het was een controversieel einde van het jaar, maar dat is het altijd wanneer een kampioenschap pas in de laatste wedstrijd beslist wordt.'

Vervroegd pensioen Hamilton?

Villeneuve weet niet of Hamilton zal besluiten om te stoppen met racen, maar denkt dat het zeker tot de mogelijkheden behoort. Hij denkt terug aan Nico Rosberg, Hamiltons teamgenoot bij Mercedes tot 2016. De Duitser besloot toen van de ene op de andere dag te vertrekken uit de sport. Dit lijkt hem bij Hamilton niet waarschijnlijk, maar hij kan het niet uitsluiten.

'Wie weet?', vraagt de oud Williams-man zich hardop af. 'Niemand verwachtte dat Rosberg niet terug zou keren, maar die werd op een dag wakker en besloot dat hij geen passie meer had voor het racen. Dat lijkt bij Hamilton niet het geval, maar je weet het niet.' Al helemaal nu die achtste wereldtitel nog lonkt zou het voor Hamilton zonde zijn als hij de handdoek in de ring gooit.

Verstappen verdient de titel

De voormalige Formule 1-rijder richt zich tenslotte nog even tot wereldkampioen Verstappen: 'Hoe je het ziet, hangt denk ik af van of je een Verstappen-fan bent of een Hamilton-fan. Het was spannend, en kijkend naar het hele seizoen verdient Verstappen de titel. Hij was heel het jaar heer en meester, race na race.' Daar doet die controversiële seizoenfinale in Abu Dhabi dus niet aan af, benadrukt Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws