Oud-coureur ergert zich aan Stroll: 'Iemand met zo weinig enthousiasme mist fundamentele passie' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur ergert zich aan Stroll: 'Iemand met zo weinig enthousiasme mist fundamentele passie'

Oud-coureur ergert zich aan Stroll: 'Iemand met zo weinig enthousiasme mist fundamentele passie'

Voormalig Formule 1-coureur Christian Danner vindt dat Lance Stroll enthousiasme en de fundamentele passie voor de sport mist en daarom moet de Canadees zich eens flink achter de oren krabben. Stroll presteert onder de maat, maar zijn stoeltje blijft verzekerd vanwege vader Lawrence Stroll, die nog steeds eigenaar is van Aston Martin.

Stroll is één van de twintig rijders die het voorrecht heeft om bijna elk weekend plaats te mogen nemen in een Formule 1-bolide, maar als je hem ziet lopen in de paddock, dan lijkt hij er niet heet of koud van te worden. Zijn interviews achteraf zijn altijd kort en hij komt niet altijd vriendelijk over op de media. Het dieptepunt voor de jonge Canadees werd bereikt tijdens de Grand Prix van Qatar 2023. Na een rampzalige kwalificatie gooide Stroll zijn stuur weg, duwde zijn fysiotherapeut door de garage en gedroeg zich tijdens het verplichte interview met de media nog nukkiger dan normaal. Als klap op de vuurpijl beschuldigde hij de FIA-commissarissen na de race ook nog van 'onwetendheid'.

'Als iemand met zo weinig enthousiasme te werk gaat, ontbreekt het aan de fundamentele liefde voor dit beroep, voor dit voorrecht om een Formule 1-auto te mogen besturen. Dat zie ik bij hem absoluut niet', haalt Danner uit in gesprek met Sport.de. 'Het feit is dat Stroll ondermaats presteert', vervolgt de Duitser. Teambaas Mike Krack lijkt hem regelmatig de hand boven het hoofd te houden, maar Danner ziet duidelijk dat de prestaties die Stroll levert niet goed genoeg zijn, al helemaal niet met Fernando Alonso als teamgenoot. 'Of het nu gaat om sponsoren of teameigenaren, er zijn altijd gevoeligheden en afhankelijkheden die bepalen wie in een team rijdt. Dat het in zijn geval zijn vader is, maakt niets uit.'

Danner wil dat Stroll zich gaat afvragen: 'Wil ik wel doorgaan als coureur?'

Volgens de oud-coureur moet Stroll een hartig woordje met zichzelf spreken. 'Ik, als Lance Stroll, een volwassen man, wil ik doorgaan als coureur?', stelt Danner. 'Hij moet voor zichzelf de beslissing nemen, is er ruimte voor verbetering, gaat het vooruit? Zo ja, wat moet ik dan doen?' De Duitser verwijst naar voormalig Williams-rijder Nicholas Latifi, die na 2022 geen zitje meer had in de Formule 1.

Hij besloot te stoppen met het racen en een studie te beginnen in London. 'Latifi is een goede vergelijking omdat hij uit een nog veel rijkere familie komt', zegt Danner, die Stroll aanraadt om een soort gelijke zelfreflectie te maken. 'Ik denk dat deze besluitvorming, over 'wat wil ik nou', nu aan de orde is voor Stroll. Want: het heeft geen zin als ik gewoon rondloop, chagrijnig ben en een slecht humeur heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws