Alonso wordt in het zonnetje gezet: 'Heeft een zesde zintuig voor wat er om hem heen gebeurt' Formule 1
Formule 1

Alonso wordt in het zonnetje gezet: 'Heeft een zesde zintuig voor wat er om hem heen gebeurt'

Alonso wordt in het zonnetje gezet: 'Heeft een zesde zintuig voor wat er om hem heen gebeurt'

Enkelvoudig wereldkampioen Damon Hill vermoedt dat de rol, die Fernando Alonso de afgelopen decennia in de Formule 1 heeft gespeeld, doorslaggevend was in het langdurige contract dat de organisatie van de Grand Prix in Madrid tekende met de Formule 1. Met Alonso en Carlos Sainz beschikt Spanje over twee coureurs uit de top van de koningsklasse van de racerij.

Alonso was in zijn hoogtijdagen ongekend populair op het circuit in de nabijheid van Barcelona, en de man uit Oviedo boekte regelmatig successen in eigen land. Zo won hij in Valencia in 2012 nog op fenomenale wijze van buiten de top tien, en veroverde hij een jaar later in Barcelona zijn nog altijd laatste overwinning. Elf jaar later is Alonso nog altijd actief, en heeft Spanje met Sainz een tweede sleutelspeler in de sport.

De organisatie van het circuit in Madrid zou men volgens verschillende Catalaanse media in Madrid meer dan twee keer zoveel betalen om de Spaanse Grand Prix te organiseren dan het circuit in Barcelona. Het tienjarige contract, dat van 2026 tot en met 2035 loopt, zou volgens Hill daarnaast met de beide Spaanse coureurs te maken hebben. 'Er is veel goodwill voor Fernando. Hij heeft constant geleverd, en hij is zo'n gehaaide coureur', weet Hill.

'Het is vermakelijk om naar hem te luisteren, en zijn opmerkingen zijn hilarisch. Hij is altijd een stap verder dan de rest. Hij heeft een ongelofelijk zesde zintuig voor alles wat om hem heen gebeurt, zowel op politiek gebied als tactisch gezien in de races', luidt de lofzang van de 63-jarige analist van Sky Sports F1. 'Hij is ook snel, dus hij wordt enorm gerespecteerd. Ik denk dat iedereen naar hem kijkt en een sterke coureur in hem ziet, die je niet makkelijk zal verslaan.'

Hoeveel thuisrijders heeft Spanje in 2026?

Of Alonso in 2026 nog van de partij is, vraagt Hill zich echter af. De Spanjaard wordt dat jaar namelijk al 45. 'Eerlijk gezegd zou het me verbazen als hij dan nog racet, maar je moet hem nooit afschrijven. Het is echter wel de Formule 1', zo wijst de voormalige wereldkampioen op de veeleisende natuur van de Formule 1. 'Je mag ook niet vergeten dat Carlos Sainz en Carlos Sainz senior uit Madrid komen.'

'Het is goed dat we twee Spaanse coureurs hebben, want toen ik racete, hadden we helemaal geen Spaanse coureurs, totdat we opeens Fernando Alonso kregen. Nu heb je twee grote namen in de sport', sluit Hill af. Naast Alonso en Sainz, is ook de regerend IndyCar-kampioen, Álex Palou, een Spanjaard, die de hoop op de Formule 1 niet heeft opgegeven. Ook Josep María Martí kans als talent voor de toekomst gezien wordt. De 18-jarige coureur uit Barcelona debuteert dit jaar in de Formule 2, en vormt onderdeel van het Red Bull Junior Team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws