AlphaTauri verrassend sterk: 'We willen ons meten met Ferrari en McLaren' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri verrassend sterk: 'We willen ons meten met Ferrari en McLaren'

AlphaTauri verrassend sterk: 'We willen ons meten met Ferrari en McLaren'

Het team van AlphaTauri kijkt met tevredenheid terug op de eerste twee vrije trainingen op het Losail International Circuit. Het Italiaanse team wist in beide trainingen met beide coureurs in de top-tien te staan. Hierbij stond Pierre Gasly zowel bij de eerste als bij de tweede vrije training op de tweede plek. 'Tot nu toe is het de beste vrijdag van het seizoen.'

Met de resultaten van de eerste twee sessies is AlphaTauri de grote verrassing op vrijdag. Het team kon zich op het onbekende circuit in Qatar geweldig meten met teams als Red Bull Racing en Mercedes. 'Op een onbekende baan als deze moet je heel snel naar buiten en veel rijden', zegt Jonathan Eddolls, ingenieur van AlphaTauri, in een persbericht. 'De eerste vrije training was lastig, omdat de baan en de buitentemperatuur toen nog heel heet waren.'

Toch kijkt de Brit met tevredenheid terug naar de eerste twee sessies van het weekend. De ingenieur denkt dat de team een goede zaterdag tegemoet gaat. 'We hebben alle testen op de baan kunnen doen, dus dat ik positief. De snelheid zat er direct heel goed in, maar tijdens de longruns hadden we het lastig met de banden. Maar ik heb er veel vertrouwen in dat we vanavond de auto goed kunnen afstellen voor de kwalificatie, zodat we daar een positief resultaat kunnen halen.

Gasly als grote verrassing

Gasly was de grote verrassing tijdens beide trainingen. De Fransman wist in beide sessies de tweede tijd te rijden en lijkt zijn goede vorm ook in Qatar een vervolg te geven. 'Het was echt de beste vrijdag tot nu toe, maar in de auto voelde het niet zo gemakkelijk als het leek. We moeten nog op zoek naar de juiste balans, maar de voortekenen zijn hoopgevend. We zien er competitief uit, dus we willen ons morgen meten met teams als Ferrari en McLaren', aldus Gasly.

Tsunoda hervindt voor even zijn vorm

Ook teamgenoot Yuki Tsunoda kan terugkijken op een goede vrijdag. De Japanner reed respectievelijk de vijfde en zevende tijd. 'Het was over het algemeen een geweldige dag, maar we moeten nog wel op zoek naar de juiste setup. Ik had een goed gevoel op de mediums, maar op de softs had ik het heel lastig. We moeten nog even werken om de juiste balans te vinden, maar ik ben tevreden tot nu toe. Inhalen zal moeilijk zijn op zondag, dus we moeten tijdens de kwalificatie in topvorm zijn', concludeert Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws