Gasly neemt het op voor Tsunoda: 'Hij verbetert zich elke race' Formule 1
Formule 1

Gasly neemt het op voor Tsunoda: 'Hij verbetert zich elke race'

Gasly neemt het op voor Tsunoda: 'Hij verbetert zich elke race'

AlphaTauri is dit jaar in een spannend gevecht met Alpine verwikkeld voor plaats vijf in het constructeurskampioenschap. Beide teams zijn zeer aan elkaar gewaagd en hebben op het moment allebei 112 punten weten te scoren. Bij het team van AlphaTauri moeten de punten vooral komen van Pierre Gasly. De Fransman voorziet nog een lastige strijd met Alpine, maar is overtuigd dat AlphaTauri plek vijf kan binnenslepen.

'Het wordt vooral lastig omdat Alpine met beide auto's punten weet te scoren dit seizoen', zegt Gasly tijdens de persconferentie. De 25-jarige Fransman heeft verreweg de meeste contributie geleverd als het aankomt op de in totaal 112 gescoorde punten van zijn team. Gasly behaalde tot nu toe 92 punten, terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda slechts 20 punten op zijn naam schreef. De Japanner krijgt hierdoor momenteel veel kritiek te verwerken.

Desondanks neemt Gasly het voor zijn teamgenoot op. 'Mensen vergeten soms dat hij nog een rookie is. Natuurlijk is het belangrijk in onze strijd dat beide coureurs punten weten te pakken, maar mensen moeten niet vergeten dat Yuki het dit jaar best zwaar heeft gehad. Hij is in de laatste races steeds sterker geworden, maar door wat pech scoorde hij vorige race maar één punt. Desalniettemin kan dat al een hoop verschil maken.'

Alonso op zijn hoede voor AlphaTauri

Alpine-coureur Fernando Alonso stelt dat het team van AlphaTauri op het moment sneller is dan Ferrari en McLaren. De Spanjaard ziet dat zijn bolide de snelheid van het zusterteam van Red Bull Racing niet kan bijhouden. 'We moeten heel veel snelheid zien te vinden in de komende races om hen te verslaan', zegt Alonso tijdens de persconferentie. De Spanjaard heeft momenteel wel de meeste inhaalacties op zijn naam staan. 'Ik start liever verder voorop dan dat ik veel mensen moet inhalen.'

Nieuw circuit in Qatar

De Formule 1 zal dit weekend verreden worden op het Losail International Circuit. Voor de Formule 1 is dat onbekend terrein, maar Gasly kijkt uit naar de race. 'Het wordt heel interessant, maar tegelijkertijd ook heel moeilijk. Veel bochten zullen in hoge versnelling genomen worden. Bovendien ken ik de baan alleen van simulator, dus we hebben nog weinig data.' Daar bovenop kampt de Fransman met nog een probleem. 'Ik heb echt heel veel last van een jetlag', besluit Gasly.

Tost trots op ontwikkeling Gasly

De teambaas van AlphaTauri, Franz Tost, is tevreden met de ontwikkeling die Gasly blijft maken in zijn jaren bij het team. In 2019 werd de Fransman na een halfjaar bij Red Bull teruggezet naar het zusterteam. Sindsdien steekt Gasly in een geweldige vorm. 'Gasly verbetert zich continu', zegt Tost tegen Autosport.com. 'Hij begint steeds meer de technische kant van de motorsport te begrijpen, waardoor hij nog beter de auto kan besturen. Hij laat zien hoe volwassen hij is geworden.'

De teambaas is tevreden dat het team nog volop in de strijd is om plek vijf. Desondanks had de Oostenrijker voorafgaand aan het seizoen al voorspeld dat het team daar zou eindigen. 'Wij horen gewoon op die vijfde plek. Ik vind dat wij de snellere auto hebben. Bovendien hebben wij twee fantastische coureurs die een geweldig team achter zich hebben. Maar we moeten altijd op blijven passen, want in één race kan alles veranderen. Dat zagen we in Budapest toen Ocon wist te winnen', besluit Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws