Vettel genoemd als mogelijke opvolger bij vertrek van Hamilton Formule 1
Formule 1

Vettel genoemd als mogelijke opvolger bij vertrek van Hamilton

Vettel genoemd als mogelijke opvolger bij vertrek van Hamilton

Nu Lewis Hamilton nog altijd radiostilte aan het houden is, worden de geruchten alsmaar groter over zijn mogelijke vertrek uit de koningsklasse van de autosport. Wanneer de Brit daadwerkelijk besluit te vertrekken, zal Mercedes snel op zoek moeten naar een vervanger voor zijn stoeltje. Een naam die daar nu voor genoemd wordt, is Sebastian Vettel.

Volgens Bild zijn er verschillende bronnen, waaronder het Duitse RTL, die de voormalig wereldkampioen naar voren schuiven als kandidaat voor de positie die er vrij zou komen bij Mercedes, mocht Hamilton vertrekken. Het team moet een flink gat opvullen wanneer de zevenvoudig wereldkampioen besluit te stoppen en de opvolging zou dan ook een zware taak zijn. Vettel wordt hiertoe in staat geacht.

Momenteel rijdt de Duitser voor Aston Martin en ook voor komend jaar heeft hij daar nog een contract. Dit maakt het gecompliceerder om hem los te weken, maar het is zeker niet onmogelijk. De Britse renstal rijdt namelijk met Mercedes-motoren achterin de bolides en door deze band tussen beide teams zou er een deal gesloten kunnen worden om de viervoudig wereldkampioen los te weken.

Ocon en De Vries ook genoemd

Andere namen die volgens de Duitse krant de ronde doen zijn die van Esteban Ocon en Nyck de Vries, twee coureurs die banden hebben of hadden met het team van Mercedes. Dit geldt niet voor Pierre Gasly, wiens naam ook wordt genoemd na zijn goede prestaties bij AlphaTauri. Al deze coureurs hebben echter geen wereldtitel achter hun naam, evenals de nieuw aangetrokken coureur George Russell. Voorlopig blijft het bij gissen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws