Alpine had geen slechte motor: 'Het werkte gewoon niet in de huidige auto' Formule 1
Formule 1

Alpine had geen slechte motor: 'Het werkte gewoon niet in de huidige auto'

Alpine had geen slechte motor: 'Het werkte gewoon niet in de huidige auto'

Volgens Laurent Rossi is de nieuwe krachtbron van Alpine zo goed dat het kan concurreren met de beste auto's in de Formule 1. Volgens de CEO van Alpine had de vorige motor, afkomstig van Renault, ondermaats gepresteerd. Dat uitte zich door het verlies van tenminste een halve seconde per ronde op kracht alleen. De nieuwe krachtbron is dus een stuk beter, meldt Rossi bij F1's Beyond the Grid Podcast.

Alpine zat in een achtbaan van emoties tijdens het openingsweekend in Bahrein. Pierre Gasly had een moeizame kwalificatiesessie en moest de eerste race van het seizoen op de laatste plek starten, maar eindigde tijdens de race wel in de punten. Teamgenoot Esteban Ocon had een betere kwalificatie en kwam tot Q3, maar had problemen met tijdstraffen tijdens de race en viel uiteindelijk uit. Door deze problemen is het volgens teambaas Otmar Szafnauer niet goed in te schatten waar Alpine staat in vergelijking met de rest.

Rossi: 'We zitten de concurrentie nu op de hielen'

Het grootste probleem bij Alpine ligt al jaren bij de krachtbron. Alpine werkt daarin samen met Renault, net als Red Bull Racing deed voordat het om deze reden overstapte naar Honda. Toch zijn er nu verbeteringen aangebracht en is de nieuwe krachtbron een stuk beter, volgens Alpine-CEO Rossi. 'We kunnen binnen een tiende van onze concurrenten eindigen nu', zegt de CEO vol met vertrouwen, geciteerd door Planetf1.com.

Naast de veronderstelde verbeteringen ten opzichte van de krachtbron, waarbij de motor beter is geïntegreerd in de auto, gelooft Rossi dat nu ook de rest van auto upgrades zal ontvangen. 'Het is in ieder geval beter dan eerst', zegt Rossi, 'maar ik moet wel stellen dat je natuurlijk niet een kampioenschap wint door alleen een krachtbron. Je kan er wel één verliezen.'

Volgens Rossi lag het probleem dus vooral bij het feit dat de krachtbron niet goed samenwerkte met de rest van de auto, maar dat probleem zou nu zo goed als opgelost moeten zijn. 'De krachtbron was gewoon prima, het was gewoon niet op een goede manier in de auto geplaatst', legt Rossi uit. 'Nu dit is aangepast hebben we weer kansen om dichter op de concurrentie te zitten. Uiteindelijk is ons doel om te vechten tegen de Red Bulls.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws