Doornbos ziet Pérez zich opofferen voor het team: 'Van mij krijgt hij een 1' Formule 1
Formule 1

Doornbos ziet Pérez zich opofferen voor het team: 'Van mij krijgt hij een 1'

Doornbos ziet Pérez zich opofferen voor het team: 'Van mij krijgt hij een 1'

Robert Doornbos vreest dat Red Bull Racing de dupe gaat worden van het zwakke optreden van Sergio Pérez. Zelf lijkt Red Bull daar anders over te denken, want de Mexicaan kreeg voor Canada, na meerdere slechte weekenden daarvoor, 'gewoon' een contractverlenging. Doornbos is niet onder de indruk, en gaf de Mexicaan een 1 bij zijn rapportcijfers.

De Rotterdammer ging bij Crashen in de keuken, een programma van Ziggo Sport, eerst in op het positieve nieuws bij Red Bull. 'Zijn derde overwinning op rij in Canada, en dit was een verlossende. Als je ziet hoe het weekend ging... Als je ziet hoe het in Monaco ging, en hoe het weekend op vrijdag begon, dan is tweede kwalificeren al een wonder. Dan wint hij ook nog de race, grote klasse', roept Doornbos uit. Voor Verstappen was het zijn zestigste overwinning. 'Hij heeft hem weggekaapt. Je zou bijna kunnen zeggen dat hij de zege gepikt heeft', grapt Doornbos.

Pérez met een zware onvoldoende

Voor Pérez had Doornbos echter weinig positieve woorden over. 'Hij rijdt schade, én hij scoort geen punten voor het team. Max wil zelf kampioen worden, maar ook het team kampioen maken. Dat lukt zo natuurlijk niet', vreest Doornbos. Hoewel Red Bull op nummer drie McLaren een flinke voorsprong van 89 punten heeft, liep het Britse team wel al drie weekenden op rij in. Doornbos deelde aan het einde van de aflevering ook nog cijfers uit, met meerdere malen de minimale score. Ferrari kreeg een 1, nadat het met beide coureurs Q3 miste, en vervolgens een dubbele uitvalbeurt liet noteren, met een crash voor Carlos Sainz, en motorproblemen voor Charles Leclerc.

Een andere 1 ging naar Sergio Pérez. 'Dramatisch slecht gekwalificeerd, en vervolgens een crash uit zichzelf. Met twee wielen op het natte heeft geen zin op slicks. Hij raakte de muur, en de achtervleugel hing er half bij. Het team vroeg hem om terug te rijden naar de pits, en om niet te stoppen en uit te stappen, want dan komt er een Safety Car, en dan zou Max zijn voorsprong van drie seconden weggooien. Hij heeft zich opgeofferd voor het team', weet Doornbos. 'Dat resulteert in drie plekken gridstraf in Barcelona, maar hij krijgt van mij een 1. Hij verlengt zijn contract in de Formule 1 bij Red Bull en presteert dit: hij kwalificeert zich als zestiende, rijdt laatste, en crasht.'

Ook Logan Sargeant kreeg een 1. De Amerikaan staat onder grote druk, staat sinds zijn Formule 1-debuut met 30-0 achter in het kwalificatieduel, en zou volgens de geruchten in Monza vervangen worden door Andrea Kimi Antonelli. Sargeant crashte in de race en veroorzaakte de eerste Safety Car.' Doornbos eindigt met een positieve noot. 'Last but not least: Lando Norris krijgt een 10, want hij heeft eigenlijk niks fout gedaan. Hij had pech met de Safety Car. Dat gaf hem in Miami een voordeel, en gaf hem nu eigenlijk het verlies.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws