Anderson zet geld op Red Bull voor 2022 vanwege visie en toewijding Newey Formule 1
Formule 1

Anderson zet geld op Red Bull voor 2022 vanwege visie en toewijding Newey

Anderson zet geld op Red Bull voor 2022 vanwege visie en toewijding Newey

Gary Anderson zou voor Red Bull gaan wanneer hij moest kiezen wie er met de beste oplossing komt voor de nieuwe reglementen. De Noord-Ier denkt dat Adrian Newey het best om kan gaan met het creëren van het nieuwe concept en denkt dan ook dat het team uit Milton Keynes het best uit de verf zal komen, hoewel zij wel nog het brandstofprobleem moeten oplossen. Daarin ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor Honda. Verder vertrouwt hij op de ontwikkeling van Red Bull gedurende het seizoen.

Anderson schrijft op de site van The Race zijn geld op het team van Newey te zetten. De visie en toewijding van de Brit spreken de journalist enorm aan, en hij denkt dan ook dat zij het best met een oplossing op de proppen komen. 'Als ik geld mijn geld zou zetten op wie de beste oplossing zou vinden voor een nieuw chassis en aerodynamische voorschriften, dan zou dat Red Bull zijn. Er is een goede reden waarom er vaak wordt gezegd dat Adrian Newey de luchtstroom kan 'zien', ook al ben ik het niet eens met die stelling. Het is zeker waar dat hij een inspirerende visie en toewijding aan het concept heeft', zo laat hij zich lovend uit over de ontwerper van het team.

De expert verwacht daarbij niet dat Newey gelijk al kijkt naar hoe mooi de bolide eruit ziet, maar er in eerste instantie vooral wordt gedacht in efficiëntie en optimalisatie van het rendement. 'Adrian zal zich inzetten voor een concept dat er in eerste instantie niet uitziet alsof het het rendement oplevert, maar begrijpt dat het optimaliseren ervan voor de deur staat. Zoals ik hierboven al zei, onderbuikgevoel heeft nog steeds veel te maken met de richting die je in eerste instantie op gaat, ook al kan het soms wat moeilijker zijn om het op papier te bewijzen', aldus Anderson, die daarmee aangeeft dat niet elke beslissing theoretisch is uitgedacht en dat gevoel zeker een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling.

De journalist denkt dan ook dat het succes van afgelopen seizoen alleen nog maar voor een grotere boost heeft gezorgd voor de ontwerper en zijn team. 'Newey en het team om hem heen zullen worden gesteund door het succes van hun coureurskampioenschap vorig jaar. Als Sergio Pérez in een sterkere positie kan staan, dan ligt het constructeurskampioenschap misschien voor de deur.' Pérez kende een wisselvallig eerste jaar en moest dan ook genoegen nemen met de vierde plaats in het kampioenschap. Hij behaalde niet genoeg punten om samen met Verstappen de constructeurstitel binnen te slepen.

Vertrouwen op kracht van Red Bull

De Noord-Ier vertrouwt met name op de kracht van de formatie om zich tijdens het seizoen te ontwikkelen. De seizoensstart hoeft dus nog niet al te hoopgevend te zijn in zijn ogen. 'Red Bull begint het seizoen misschien niet zo sterk als het zou willen, maar net als in het verleden heeft het de mogelijkheid om magie te gebruiken in termen van ontwikkeling', zo stelt Anderson. 'Het kostenplafond zal ook gevolgen hebben voor Red Bull, maar hoewel het ontelbare dollars aan F1 heeft uitgegeven, is het niet de grootste uitgever, dus het zou net iets gemakkelijker moeten zijn om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen.'

Rol weggelegd voor Honda

Anderson ziet een grote rol weggelegd voor Honda, ondanks dat de Japanners besloten hebben na het afgelopen seizoen de stekker uit het F1-project te halen. 'Honda zal daar een grote rol in spelen. Ja, het heeft zich teruggetrokken uit de F1 voor 2022 en daarna, maar het heeft veel werk verzet aan het power unit-pakket van dit jaar. Het optimaliseren van de motor voor de nieuwe E10-brandstof is geen eenvoudige taak, maar ik ben er vrij zeker van dat Honda na het succes van 2021 nog steeds op afstand betrokken zal zijn, of in ieder geval totdat het tevreden is dat het zijn best heeft gedaan met het overdrachtsproces.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws