Aston Martin F1 stelt Mike Krack aan als nieuwe teambaas Formule 1
Formule 1

Aston Martin F1 stelt Mike Krack aan als nieuwe teambaas

Aston Martin F1 stelt Mike Krack aan als nieuwe teambaas

Aston Martin heeft een nieuwe teambaas aangesteld. Recentelijk werd duidelijk dat Otmar Szafnauer niet langer werkzaam zou zijn voor de Britse renstal, en negen dagen later heeft het team al een vervanger gevonden. Krack is onder meer bekend van zijn werk voor BMW. Hij zag onder meer toe op de activiteiten in de Formule E en GT-klasse. Aston Martin haalt met Krack een man in huis met veel ervaring.

Krack had tot op heden namelijk jaren de touwtjes in handen binnen de motorsporttak van BMW. Hij gaf leiding aan het Formule E-project, het GT- en IMSA-programma, en zit achter de uitbereiding van Aston Martin naar de IMSA en WEC-klassen. Voor zijn termijn bij BMW werkte Krack lang bij Porsche en Sauber. Een rijk cv, dus, met de nodige prominente namen erop.

Krack reageert op aanstelling bij Aston Martin

'Het is enorm spannend om als teambaas van Aston Martin aan de slag te gaan', stelde Krack in een eerste reactie in een persbericht van Aston Martin. 'Ik ben zeer dankbaar voor de waanzinnige mogelijkheid die Lawrence Stroll en Martin Whitmarsh mij gegeven hebben. Aston Martin is een van de grootste automerken ter wereld en er is mij gevraagd om een leidende rol aan te nemen in het verzorgen van succes op de F1-circuits.'

'Ik werk al 20 jaar in de autosport en heb met Sebastian Vettel samengewerkt in 2006 en 2007 toen ik als ingenieur bij BMW-Sauber werkte. Hij was destijds de testcoureur van het team', concludeert Krack. Hij geeft aan veel waardering te hebben voor de Duitser en blij te zijn dat hij weer met hem aan de slag kan. Ook ziet hij het talent van Lance Stroll. Hij is er zeker van dat Aston Martin de komende jaren races gaat winnen.

Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws