Aston Martin gelooft in eerste overwinning: 'Ik zeg niet dat Verstappen in de problemen moet komen' Formule 1
Formule 1

Aston Martin gelooft in eerste overwinning: 'Ik zeg niet dat Verstappen in de problemen moet komen'

Aston Martin gelooft in eerste overwinning: 'Ik zeg niet dat Verstappen in de problemen moet komen'

Aston Martin blijft vastberaden om dit seizoen het hoogste treetje van het Formule 1-podium te bereiken, maar het team beseft dat Red Bull Racing een pittige uitdaging vormt. Het team van Red Bull heeft tot nu toe alle races van het seizoen gewonnen. Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is er echter van overtuigd dat zijn team dit seizoen een race kan winnen, zelfs zonder problemen voor Max Verstappen

‘De combinatie tussen Verstappen en zijn auto is uitzonderlijk’, merkt Krack op tegenover internationale media, en hij benadrukt dat het lastig zal zijn om Red Bull te verslaan, gezien hun huidige dominantie. ‘Ik denk dat ze heel goed zijn. Het niveau ligt dus heel hoog.’ Aston Martin heeft dit seizoen tot nu toe zeven podiumplaatsen weten te behalen, allemaal dankzij de prestaties van Fernando Alonso. Red Bull heeft zich niettemin als een onverslaanbare kracht vertoond, met Verstappen die twaalf van de veertien races heeft gewonnen. Het lijkt erop dat niemand op dit moment de macht van Verstappen kan bedreigen.

De rivalen van Red Bull hebben hun hoop gevestigd op het idee dat Verstappen statistisch gezien uiteindelijk een fout zal maken. Krack benadrukt dat het mogelijk is voor Aston Martin om races te winnen zonder problemen voor de Nederlander. ‘Het niveau ligt heel hoog. Ik zeg niet dat Verstappen in de problemen moet komen om te kunnen winnen, maar we moeten nog zien hoe ze zich in de volgende races ontwikkelen’, aldus de teambaas.

Mogelijkheden in Singapore

Hoewel Aston Martin het seizoen sterk begon, daalde hun prestatieniveau in de races voorafgaand aan de zomerstop. Krack gaf aan dat ze weinig kans hadden om te winnen als er iets misging bij Red Bull. Hun aanpassingen aan de vloer tijdens de Grand Prix van Canada had niet het gewenste effect en resulteerde in een vormdip in juli. Aston Martin heeft nu opnieuw de middelen om te profiteren van mogelijke tegenvallers voor Red Bull in de komende races. Het aankomende raceweekend in Singapore biedt hen een goede kans, gezien de eigenschappen van het circuit.

Krack benadrukt het belang van nederigheid en inzet voor het team en sluit af met de woorden: ‘Ik heb het al eerder gezegd, als dit gebeurt, moet je er klaar voor zijn. Er waren vier, vijf of zes races waarin we niet op een bepaalde positie zouden moeten zijn geweest, dus we moeten nederig zijn en ons uiterste best doen en dan zien wat er gebeurt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws