'Audi mogelijk al vanaf 2023 aandeelhouder van Sauber' Formule 1
Formule 1

'Audi mogelijk al vanaf 2023 aandeelhouder van Sauber'

'Audi mogelijk al vanaf 2023 aandeelhouder van Sauber'

Audi kan al voor 2026 een eerste aandeel in Sauber kopen, zo meldden bronnen tegenover Motorsport.com zaterdagochtend. Op z'n vroegst zou dit volgend jaar al kunnen gebeuren middels het kopen van een aandeel van 25 procent in het Zwitserse team.

Na het kopen van het eerste aandeel in 2023 wordt er vervolgens geleidelijk opgebouwd tot 75 procent voor 2026, wanneer Audi zal instappen in de Formule 1. De bedoeling is al langere tijd dat het Duitse automerk de samenwerking aan zou gaan met Sauber en het grootste aandeel zou hebben. De resterende 25 procent zal waarschijnlijk in handen blijven van de huidige eigenaar Finn Rausing.

Audi stapt in, Alfa Romeo vertrekt

Dat Audi al in 2023 een deel van de aandelen in handen wil hebben, komt niet per se als een verrassing. Na volgend jaar trekt Alfa Romeo, momenteel de naamgever van Sauber, de stekker uit de samenwerking met het team uit Hinwil. Het zorgt ervoor dat vanaf 2024 Sauber waarschijnlijk weer zal rijden onder de eigen naam, wat voor het eerst zou zijn sinds 2017.

Alfa Romeo ging in 2018 de samenwerking aan met Sauber met oog op sponsordoeleinden en technische ontwikkelingen voor straatauto's van het Italiaanse merk. Door de komst van Audi zal Sauber wederom een samenwerking aangaan met een automerk, nadat het in het verleden ook al bekendstond als BMW en in de langeafstandsracerij actief was met Mercedes in onder meer de jaren tachtig. Ditmaal heeft Audi wel de touwtjes meer in handen, in tegenstelling tot de andere merken.

Pak bijna vijf keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws