Bearman geprezen als oplettende coureur: 'Bezig met gat naar Norris en Hamilton' Formule 1
Formule 1

Bearman geprezen als oplettende coureur: 'Bezig met gat naar Norris en Hamilton'

Bearman geprezen als oplettende coureur: 'Bezig met gat naar Norris en Hamilton'

Oliver Bearman wist met zijn onverwachte Formule 1-debuut indruk te maken op menig collega-coureur en journalist. De 18-jarige Brit, die met bijna de helft van de stemmen verkozen werd tot Driver of the Day, eindigde op een knappe zevende plaats. Als het aan Jeroen Bleekemolen ligt, verdient hij nu al een zitje in de F1.

‘Héél knap’, noemt Bleekemolen het debuut van Bearman in zijn column op formule1.nl. Op zeer korte termijn en met slechts één vrije training als voorbereiding, werd de Brit direct in het diepe gegooid tijdens de kwalificatie en de race. Tijdens de race zelf maakte hij geen enkele fout waardoor hij uiteindelijk als zevende over de finish kwam. ‘Hij laat op deze manier zien dat hij een toekomst in de Formule 1 heeft.’

Veel contracten lopen dit jaar af en dus heeft Bearman tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië heel slim zijn visitekaartje afgegeven. Als het aan Bleekemolen ligt, kan hij direct instappen bij het team van Haas. ‘Ferrari zou hem een goede leerschool kunnen bieden’, aldus de Nederlander, die dit als een perfecte wissel bestempelt.

Bearman had Q3 misschien wel kunnen halen

De coureur is zeer onder de indruk van hoe bewust de Brit was van wat er om hem heen gebeurde. ‘Hij was bezig met het gat naar Lando Norris en Lewis Hamilton. Dat is een teken dat een coureur aan staat.’ De complimenten die hij na afloop van de Grand Prix kreeg van zijn meest ervaren landgenoot waren dan ook niet niks. ‘Toen ik 18 was, was ik nog niet zo compleet’, sprak de zevenvoudig wereldkampioen lovend over Bearman.

De baan kende Bearman overigens al, want vlak voor zijn Formule 1-debuut zette hij zijn Formule 2-wagen op pole position. Voor zijn zelfvertrouwen, zal dat zeker geholpen hebben, denkt Bleekemolen. Ook denkt hij dat er misschien nog wel meer in had gezeten tijdens de kwalificatie, waar hij er nipt door Hamilton uitgeknikkerd werd in Q2. ‘Hij maakte een foutje, anders had hij misschien als vijfde of zesde kunnen starten.’ Bleekemolen weet zeker dat Bearman er uiteindelijk wel komt. ‘Is het niet nu, dan volgend jaar.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws