Vasseur geeft laatste tip aan Audi: 'Beeld je maar niet in dat Formule 1 eenvoudig is' Formule 1
Formule 1

Vasseur geeft laatste tip aan Audi: 'Beeld je maar niet in dat Formule 1 eenvoudig is'

Vasseur geeft laatste tip aan Audi: 'Beeld je maar niet in dat Formule 1 eenvoudig is'

Frédéric Vasseur vertelt dat hij Audi niet van tevoren liet weten dat hij gesprekken voerde met het team van Ferrari. De Fransman was de teambaas van Alfa Romeo, toen het team gesprekken voerde om vanaf 2026 met Audi in zee te gaan. Echter maakte Vasseur in de winterstop de overstap naar het team van Ferrari, waar hij ook de rol van teambaas zal vervullen.

Vasseur geeft aan dat hij Sauber zeker zal gaan missen. 'Zij blijven altijd in mijn gedachten. Ik heb met iedereen binnen het team een zeer goede en gezonde verstandhouding gehad', begint de 54-jarige tegenover Motorsport.com. Andreas Seidl, die werkzaam was als teambaas bij McLaren, zal de rol als CEO bij Sauber op zich nemen en zal daarmee verder gaan met het Audi-project. 'Ik wens iedereen, en ook Andreas, veel geluk in de toekomst. Het is een uitdaging, maar dat is het altijd. Beeld je maar niet in dat de Formule 1 eenvoudig is.'

Over de gesprekken die Vasseur voerde met Ferrari, werd nergens gesproken. 'Ik heb zelf nagedacht en alleen de gesprekken met John Elkann (CEO van Ferrari, red.) gevoerd. Ik heb voor de bekendmaking ook niets met Audi besproken', vertelt de teambaas van de Scuderia. Hij geeft aan dat niemand van Audi hem daarna nog probeerde over te halen om te blijven bij Audi. 'Ik heb uiteindelijk met iemand van Audi gesproken, maar die zei dat je een aanbod van Ferrari niet kon weigeren.'

Vasseur: 'Binotto was zelfs bij de overdracht'

Dat Vasseur de overstap maakte naar Ferrari had alles te maken met het ontslag van voormalig teambaas Mattia Binotto. Na teleurstellende resultaten de afgelopen jaren besloot hij te vertrekken en dus moest de Scuderia opzoek naar een vervanger. Als snel werd duidelijk dat dat Vasseur zou zijn. 'Het proces verliep vervolgens zeer vlot. Ik heb toen ook nog met Mattia gebeld. Hij was er zelfs bij tijdens de overdracht', zo legt de Fransman uit. 'We spraken daar nog even met z'n tweetjes. Dit kwam vanuit Mattia. Hij bleef op me wachten om erover te praten. Dat kon ik vanuit mijn kant enorm waarderen', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws