Newey op zijn hoede voor Ferrari: 'We kunnen niet op onze lauweren rusten' Formule 1
Formule 1

Newey op zijn hoede voor Ferrari: 'We kunnen niet op onze lauweren rusten'

Newey op zijn hoede voor Ferrari: 'We kunnen niet op onze lauweren rusten'

Adrian Newey wil ondanks de tweede overwinning van Max Verstappen op een rij nog niet spreken van een voordeel voor Red Bull Racing. Volgens de ingenieur van de Oostenrijkse renstal zat het tijdens de Grand Prix van Miami opnieuw weer heel dicht bij elkaar ten opzichte van Ferrari. Newey verwacht dan ook dat het Italiaanse team alles snel kan omdraaien.

Charles Leclerc en Carlos Sainz bevonden zich bij de start van de race in een goede positie. De Ferrari-rijders kwalificeerde zich op de eerste startrij, maar qua racesnelheid had Red Bull de overhand. 'Zoals je kon zien, zat het weer zo dicht bij elkaar', zegt Newey bij de F1 Nation Podcast. 'Je kan niet zeggen dat het er goed uitziet voor ons, want vorig jaar hadden we soms ook meerdere dominante overwinningen en dan was het de race daarna opeens heel anders. We kunnen nu niet op onze lauweren rusten.'

Het lastige circuit van Miami

In Miami kregen de Formule 1-teams te maken met een compleet nieuw stratencircuit. Tijdens de vrije trainingen wilden de renstallen zoveel mogelijk data vergaren, maar dat liep niet helemaal volgens plan. 'Het is echt een lastige baan, want het asfalt is heel erg anders. De manier waarop de banden zich hielden op deze ondergrond was anders dan dat we gezien hebben tijdens de eerste vier races. We moesten heel veel leren, maar door de rode vlaggen was dat moeilijk, want niemand kon echt longruns doen.'

'We wisten dus niet hoe de banden zouden reageren in de race', vervolgt de ingenieur van Red Bull. 'Het was moeilijk om te voorspellen of we vroeg moesten stoppen op de mediums of dat we een éénstopper konden doen als we overstapten op de hards', aldus Newey. Uiteindelijk zijn de meeste coureurs slechts één keer naar binnen gegaan, ondanks dat Pirelli had voorspeld dat de coureurs twee keer naar binnen moesten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws