Vettel wil snelle verandering in F1 voor strijd tegen klimaatverandering Formule 1
Formule 1

Vettel wil snelle verandering in F1 voor strijd tegen klimaatverandering

Vettel wil snelle verandering in F1 voor strijd tegen klimaatverandering

Sebastian Vettel is van mening dat de Formule 1 niet snel genoeg aan het veranderen is naar een klimaatneutrale sport. In 2026 moet de grootste stap naar een klimaatneutraal beleid gezet worden, maar dat duurt volgens de Duitse coureur te lang. Aankomend seizoen stapt de sport over naar een iets duurzamere brandstof. Vettel staat bekend om zijn strijd tegen klimaatverandering.

De rijder van Aston Martin is er zich van bewust dat zijn uitspraken enigszins hypocriet over kunnen komen. 'Voor mijn plezier en voor mijn werk rijd ik in hele snelle auto's', begint Vettel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Deze auto's verbranden veel brandstof en daar sta ik niet achter. Desondanks zit ik wel elke week achter het stuur. Daarvoor moet ik ook nog eens de hele wereld over vliegen.'

Toch zal Vettel niet zomaar uit de sport stappen. De viervoudig wereldkampioen wil van binnenuit verandering teweegbrengen in de sport. 'Mijn hart zit in de Formule 1. Vandaar dat het verkeerd aan zal voelen als ik besluit ermee te stoppen. Daarom probeer ik nu verandering aan te brengen, zowel op kleine als grote schaal.' De coureur proeft dat sommige mensen binnen de sport geen zin hebben in snelle verandering, maar hoopt dat deze mensen er snel anders over denken. 'Als je veel geld in de sport hebt zitten, dan voelt het misschien niet fijn als de Formule 1 ineens snel verandert. Toch denk ik dat verandering voor iedereen goed zal voelen.'

'Formule 1 niet meer van deze tijd'

Volgend seizoen zet de Formule 1 een nieuwe stap in een klimaatneutraal beleid. Vettel ziet het als mini-stap, waarbij de sport afhaakt met de vooruitgang in de rest van de wereld. 'Volgend jaar wordt er voor slechts tien procent gebruik gemaakt van biobrandstoffen en ethanol. Dat is simpelweg onvoldoende en niet meer van deze tijd. We hebben alle mogelijkheden en genoeg genoeg geld om een positieve impact te hebben op de wereld', besluit Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws