Briatore ziet doelgroep F1 jonger worden: 'Er zijn buitengewone kampioenen zoals Verstappen' Formule 1
Formule 1

Briatore ziet doelgroep F1 jonger worden: 'Er zijn buitengewone kampioenen zoals Verstappen'

Briatore ziet doelgroep F1 jonger worden: 'Er zijn buitengewone kampioenen zoals Verstappen'

Flavio Briatore, voormalig teambaas van Benetton en Renault, ziet een enorme toename aan populariteit van de Formule 1 in onder andere de Verenigde Staten. Met name de eigenaar van de koningsklasse, Liberty Media, heeft een grote bijdrage geleverd aan de aantrekkingskracht in het land. Met komend seizoen zelfs drie races in de Verenigde Staten, namelijk in Miami, Austin en Las Vegas, zal de populariteit alleen maar toenemen.

Briatore mocht een tijd niet werkzaam zijn rondom de Formule 1, vanwege het crashgate-schandaal. 'Twee jaar geleden keerde ik terug naar de Formule 1, die nu een enorme aantrekkingskracht heeft, omdat de Verenigde Staten een buitengewone drijvende kracht zijn', begint de Italiaan tegenover het persbureau ANSA. Daarin ziet hij zeker een verschil met een paar jaar geleden. 'Het was daarvoor erg moeilijk om erin te komen', voegt hij eraan toe.

Hoewel Max Verstappen en Red Bull Racing het afgelopen seizoen de titel al snel veilig wisten te stellen, waren er wel recordaantallen in termen van publieksbezoek en wat betreft de inkomsten. Briatore ziet dat dat voor een groot deel te maken heeft met de betrokkenheid van Liberty Media. 'Formule 1 is een show, laten we naar Amerika gaan en van de aantallen 500.000, 600.000 mensen maken', vertelt de voormalig teambaas daarover.

Briatore: 'Er zijn buitengewone jonge coureurs, zoals Verstappen'

Een groot percentage van de nieuwe Amerikaanse fans komt door de Netflix-serie Formula 1: Drive to Survive. Drama is een groot thema in de serie en ook afgelopen seizoen gebeurde er weer een hoop. De gebeurtenissen bij Ferrari leken haast een soap en dat leidde uiteindelijk tot het ontslag van Mattia Binotto. Briatore heeft goede verwachtingen van zijn vervanger. 'Bij Ferrari zit nu (Frédéric) Vasseur die een vriend van mij is, en we hopen dat hij het goed doet', vertelt de Italiaan.

Ook wordt de doelgroep van de Formule 1 steeds jonger. Iets dat volgens Briatore ook deels te maken heeft met de coureurs. 'Er zijn buitengewone en fantastische jonge coureurs. Het zijn mensen die op een andere manier met de media communiceren. Er zijn buitengewone kampioenen zoals (Max) Verstappen, zoals (Lewis) Hamilton, zoals (George) Russell, een groep fantastische jonge mensen. En een groep oudere mensen zoals Alonso die zelfs niet zo fit waren toen hij met mij aan het racen was', eindigt de oud-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws